Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Deputāte: Valstij jāpalīdz sievietēm apvienot rūpes par ģimeni un profesionālo darbību

Nepieciešams arī valsts atbalsts, lai sievietes spētu apvienot rūpes par ģimeni un profesionālo darbību, ceturtdien Eiropas Parlamenta (EP) rīkotajā starpparlamentārajā sanāksmē par vienlīdzīgu samaksu par vienlīdzīgu darbu sacīja Saeimas deputāte Daina Kazāka (ZRP).

"Latvijas sievietes spēj apvienot rūpes par ģimeni un profesionālo darbību," uzsvēra Kazāka, norādot, ka, "lai būtu iespējama šāda sabalansēta sievietes līdzdalība, nepieciešams arī valsts atbalsts, uzlabojot ģimenes atbalsta struktūras, piemēram, bērnudārzu pieejamību, pabalstu sistēmu.

Šajā jomā Latvija ir spērusi pozitīvu soli, nosakot, ka valsts un pašvaldība visiem bērniem no pusotra gada vecuma nodrošina pirmsskolas izglītību, ja vecāki izsaka šādu vajadzību".

Jācīnās ne tikai par vienlīdzīga atalgojuma saņemšanu starp vīriešiem un sievietēm par vienādu darbu, bet arī par vienlīdzīgu samaksu vienā nozarē Eiropas Savienības (ES) līmenī un risinājuma panākšanā ir vajadzīgs arī valsts atbalsts, norādījusi D.Kazāka.

EP deputāti un nacionālo parlamentu deputāti ar nozares ekspertiem diskutēja par jautājumiem, kas skar atalgojuma atšķirības sievietēm un vīriešiem un segregāciju darba tirgū. Diskusiju atklāja EP priekšsēdētājs Martins Šulcs, tajā piedalījās ES tieslietu, pamattiesību un pilsonības komisāre Vivjena Redinga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē