Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dombrovskis: Kontrabandas apkarošanā vēl ir daudz darāmā

Kontrabandas apkarošanā vēl ir daudz darāmā, tā pēc robežkontroles punkta Terehovā apmeklējuma atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš piektdien iepazinies ar to, kā notiek transporta līdzekļu kontrole, lai novērstu akcīzes preču kontrabandu.

Reģionālās vizītes laikā izrunāta situācija uz Austrumu robežas un arī jautājumi, kas saistīti ar nodokļu iekasēšanu saistībā ar akcīzes precēm, pastāstīja Dombrovskis.

Vērtējot situāciju ar kontrabandas preču plūsmas ierobežošanu, premjers sacīja: "Uzlabojumi ir nepieciešami visu laiku, un daļa darbu jau notiek. Jebkurā gadījumā šeit darāmā vēl ir daudz." Viņš piebilda, ka kontrabandas preču skaita mazināšana ir viena no ēnu ekonomikas apkarošanas plāna prioritātēm.

Premjers arī apmeklējis Latvijas un Krievijas robežas demarkācijas vietas un secinājis, ka darbi rit uz priekšu, kā plānots. "Demarkācija notiek, vienkārši sakot, stabi tiek likti un robeža dabā jau iezīmējas. Būtisku problēmu nav, darbs virzās uz priekšu gan Latvijas, gan Krievijas pusē," secināja valdības vadītājs.

Tāpat viņam bija iespēja apskatīt divus jaunos helikopterus, kas pērnā gada nogalē iegādāti Valsts robežsardzes vajadzībām un tiks izmantoti zaļās zonas patrulēšanai. Vaicāts, kāds ir vērtējums par helikopteriem, par kuru iegādes nepieciešamību valdības sēdēs bija garas diskusijas, Dombrovskis atsaucās uz aviācijas speciālistu teikto, ka šos lidaparātus bija vērts iegādāties, taču pats gan nav šodien izvizināts ar helikopteriem. "Mēs esam lidojuši ar cita tipa helikopteru. Šie konkrētie ir mazi helikopteri un tik lielu cilvēku skaitu uzņemt nevar," skaidroja premjers.

Dombrovskis piektdien Rēzeknē apmeklēja arī Valsts robežsardzes koledžu un valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldi. Savukārt dienas pirmajā pusē viņš apmeklēja Limbažu novada ģimnāziju, kur ar skolēniem, viņu vecākiem un skolotājiem diskutēja par eiro ieviešanas priekšrocībām un riskiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē