Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dombrovskis: Vēl pāragri izdarīt secinājumus par iespējamo valsts atbalstu Liepājas metalurgam

Patlaban vēl ir pāragri izdarīt secinājumus par iespējamo valsts atbalstu uzņēmumam AS Liepājas metalurgs, jo vēl ir vairāki jautājumi, uz kuriem jāsaņem atbildes, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Valdības vadītājs norādīja, ka jautājums par situāciju Liepājas metalurgā ir iekļauts otrdienas valdības sēdē un iespējamus turpmākus soļus varēs komentēt pēc jautājuma izskatīšanas valdībā, kur tiks uzklausīti Ekonomikas ministrijas un Finanšu ministrijas priekšlikumi par to, kā virzīties uz priekšu.

Pirmdien koalīcijas partneri uzklausīja auditorus, kā arī ekspertus, tomēr jautājums pēc būtības tiks izskatīts rīt valdības sēdē, piebilda Dombrovskis.

Taujāts par to, vai būs jāiegulda valsts līdzekļi uzņēmuma atbalstam, premjers atbildēja, ka patlaban ir pāragri izdarīt secinājumus, jo vēl ir vairāki jautājumi, uz kuriem ir jāsaņem atbildes. "Es publiski sevišķi daudz nevaru komentēt, jo tur ir arī klasificēta informācija," piebilda premjers.

Atbildot uz jautājumu, cik liels līdzekļu apmērs varētu būt nepieciešams, Dombrovskis skaidroja: šajā gadījumā nevar runāt par finanšu palīdzību, jo ir daudz jautājumu, piemēram, par obligātā iepirkuma komponenti (OIK), par noteiktu kredītnosacījumu pārskatīšanu, un daļa no šiem jautājumiem tik un tā būs valdības darba kārtībā. Vienlaikus premjers uzsvēra, ka, piemēram, jautājums par OIK nenonāks valdībā saistībā ar vienu konkrētu uzņēmumu, jo tā ir problēma tautsaimniecībai kopumā.

Savukārt nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāts Imants Parādnieks pauda viedokli, ka jāizvērtē visi situācijas aspekti un to, kāda būs atdeve, ja ir nepieciešams kāds valsts ieguldījums Liepājas metalurgā. Tāpat jāizvērtē, kāda būs ietekme uz valsts tautsaimniecību, ja šis uzņēmums neturpina darboties, kā arī jāvērtē, cik perspektīva ir šādu uzņēmumu pastāvēšana, ņemot vērā faktiskus Latvijas apstākļus, piebilda Parādnieks.

Kā ziņots, valdība otrdien, 26.martā, slēgtā sēdē spriedīs par finanšu situāciju AS Liepājas metalurgs un uzņēmuma ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

Izskatīšanai Ministru kabineta slēgtajā sēdes daļā iekļauts informatīvais ziņojums par finanšu situāciju rūpniecības uzņēmumā un tā ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību. Par ziņojumu atbildīgais ir ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, uz valdības sēdi aicināts arī Liepājas mērs Uldis Sesks, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Iepriekš Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju bija uzdots sagatavot ziņojumu un secinājumus par Liepājas metalurga finansiālo stāvokli, kā arī izstrādāt un iesniegt turpmākās rīcības scenārijus saistībā ar konstatēto situāciju, izvērtējot Liepājas metalurga nozīmīgumu Latvijas ekonomikā kontekstā ar nozares attīstības tendencēm Eiropas Savienībā un pasaulē, kā arī pamatojot iespējamā finansiālā atbalsta nepieciešamību, veidu un ietekmi uz valsts budžetu.

Kā ziņots, TV3 raidījums Nekā personīga svētdien ziņoja, ka Liepājas metalurga vadība prasījusi valdībai palīdzību 57,6 miljonu latu apmērā. Pēc raidījuma ziņotā, rūpnīca prasot, lai valsts atlaiž elektrības rēķinus, piešķir jaunas garantijas, kā arī maksā aizdevumu itāļu bankai uzņēmuma vietā. Esot arī prasība valstij izbeigt kriminālprocesu, ko policija ierosinājusi pēc uzņēmuma līdzīpašnieka Kirova Lipmana iesnieguma.

Aprīlī uzņēmumam jāatdod četri miljoni latu Itālijas bankai Unicredit, kas esot noraidījusi uzņēmuma lūgumu atlikt maksājumu.

Kredītu Itālijas bankai Unicredit garantējusi valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē