Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Dūle: Sabiedrība gada laikā nav mainījusies

Oligarhu kapusvētku idejas autors Viesturs Dūle gada laikā pēc šī pasākuma sarīkošanas nesaskata būtiskas pārmaiņas sabiedrībā - varbūt arī esot vērojami atsevišķi labi precedenti, bet sistēma noteikti neesot mainījusies.

"Pirms gada bija mūsu aicinājums - izskaust oligarhu no sevis, nevis turpināt gānīties, apskaust, shēmot, vai godīgi un bezcerībā emigrēt. Respektīvi darīt! Manā gadījumā es ar starptautiskiem izglītības ekspertiem esmu radījis mācību procesu, kas var palīdzēt sabiedrībai, jo sevišķi jauniešiem, attīstīties," sacīja Dūle.

Dūle uzskata, ka oligarhi ir tādi, kāda ir sabiedrība, un attīstītā sabiedrībā oligarhi var būt palīgi, nevis šķērslis. "Kur ir aitas, tur vienmēr būs cirpēji," viņš piebilda.

"Ja sabiedrība būs augsti intelektuāli un ētiski attīstīta, tad arī oligarhi būs tādi. Jo viņiem ir talants pielāgoties un redzēt valstisku vai ekonomisku sistēmu plusus un mīnusus. Oligarhi var būt nevis sliktā, bet varbūt pat pozitīvā parādība Latvijā, ja viņi strādās intelektuāli - ētiski. Kāpēc gan nē?" vaicā Dūle.

Dūles vadītais Latvijas intelektuālās attīstības fonds aicina visus valsts, ministriju, uzņēmumu, izglītības iestāžu vadītājus, īpašniekus, arī oligarhus - veidot augsta, pasaules līmeņa mācības valstī.

Kā ziņots, pērn 8.jūnijā uz AB dambja pasākumā Oligarhu kapusvētki pulcējās 7000-8000 cilvēku. Tolaik Dūle, kā arī vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki paziņoja, ka atsakās darboties projektos, kas nav caurredzami.

Akcijā Oligarhu kapusvētki cilvēki sadedzināja "korupcijas kluci" - "Trīsgalvainais kurl-akl-mēmais jods", kas bija simbols aizejošajai vēlmei nedzirdēt, nerunāt vai neredzēt notiekošās netaisnības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē