Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dūle uzskata "sabojāto referenduma biļetenu" akciju par izdevušos

Neraugoties uz to, ka aizvadītajā referendumā par valsts valodas piešķiršanu krievu valodu par sabojātiem atzīti nepilns pusprocents biļetenu, "sabojāto referenduma biļetenu" akcijas organizators un Latvijas intelektuālās attīstības fonda pārstāvis Viesturs Dūle uzskata savu ieceri par izdevušos.

"Mūsu uzdevums nebija uzvara, bet gan parādīt, ka pastāv iespēja ar vēsu prātu meklēt citus variantus, ka jāmeklē citi risinājumi," aģentūrai LETA skaidroja Dūle.

Dūle norādīja, ka latvieši bieži nezina, kāpēc krieviem ir tāda nostāja, bet krievi nesaprot, kādēļ latvieši tā uz to reaģē. "Kopienām ir jāsaprot vienai otru, tāpēc jārunā," teica akcijas rīkotājs.

Dūle ir pārliecināts, ka šī akcija ir sadzirdēta un tagad jāgaida, vai būs toleranti politiķi, kas sāks meklēt risinājumus.

Akcijas organizators arī atzīmēja, ka latviešu valoda šajā referendumā nebija apdraudēta, bet to nākotnē varot apdraudēt vāja valsts un vāja tās realizētā politika.

Kā ziņots, Latvijas intelektuālās attīstības fonds pusotra tūkstoša latu vērtībā izvietoja vides reklāmu, kurā iedzīvotāji tika aicināti 18.februāra referenduma par krievu valodas statusa maiņu balsošanas urnā iemest sabojātu biļetenu - tukšu vēlēšanu zīmi - vai arī biļetenu, uz kura uzrakstīts kāds pozitīvs vēstījums.

Kopumā Latvijas pilsoņi referendumā nobalsojuši pret grozījumiem Satversmē, kas paredzēja krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē