Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

EK komisārs Timmermanss: ES projekts izgāzīsies, ja iedzīvotāji tam neticēs

Ja Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāji pārstās ticēt Eiropai, ES projekts izgāzīsies, šodien diskusijā Saeimā atzina Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja pirmais vietnieks un komisārs labāka regulējuma, iestāžu attiecību, tiesiskuma un Pamattiesību hartas jautājumos Franss Timmermanss.

Viņš arī vērsa uzmanību uz neesošajām garantijām, ka ES projekts ir dzīvotspējīgs. Atsaucoties uz citu ES dalībvalstu pilsoņu pārliecību par to, ka ES turpinās pastāvēt, pat ja tās darbības tiek kritizētas, viņš uzsvēra, ka šāds priekšstats ir visai maldīgs. "Ja mēs zaudēsim ES pilsoņus un viņu uzticību Eiropas projektam, tas izgāzīsies," piebilda Timmermanss.

ES var beigt pastāvēt, ja netiks veicināta jauna attīstība, radīti jauni projekti un ja tiks aizmirsti tie jautājumi, kas ir būtiski Eiropas iedzīvotājiem. "Eiropas projekts nonāks briesmās. Tam ir nepieciešams skābeklis, jauni projekti," komisārs turpināja.

Viens no būtiskajiem jautājumiem ir pastāvošie ārējie draudi, kas uztrauc Eiropas iedzīvotājus, tā ir brīvību un tiesību apdraudēšana. Kā piemēru minot vakardienas teroraktu Parīzē, viņš spilgti demonstrēja, ka Eiropai ir jāiestājas par tās iedzīvotāju vārda brīvību un tiesībām dzīvot drošībā.

Pieminot Latvijas prezidentūru ES Padomē, komisārs teica, ka tā ir kā iespēja, lai palīdzētu ES ceļā uz jaunu iespēju atklāšanu.

Arī tieslietu, patērētāju un dzimumu līdztiesību komisāre Vera Jourova atzina, ka ir nepieciešams domāt par to, kā stiprināt Eiropas iedzīvotāju uzticēšanos EK plāniem. Kā vienu no galvenajiem uzdevumiem viņa minēja tiesību stiprināšanu, kas saistīta ar iedzīvotāju datu aizsardzību. "Ir jāstiprina cilvēku uzticēšanās un paļāvība ES, parādot, ka mēs tiešām varam aizstāvēt ES fundamentālās vērtības," uzsvēra komisāre.

Jau ziņots, ka, lai pārrunātu Latvijas prezidentūras prioritātes un veicinātu sociālo partneru, nevalstisko organizāciju un sabiedrības dialogu ar EK, šodien tradicionālajā vizītē prezidējošajā valstī ieradušies EK komisāru kolēģija. Komisāriem paredzētas tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK) un Latvijas parlamentāriešiem.

Vizītes sākumā komisāri, Saeimas komisiju priekšsēdētāji, deputāti, sociālie partneri, akadēmisko spēku un nevalstisko organizāciju pārstāvji piedalās sešās nozaru diskusijās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē