Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Gerčikova atklātā vēstule Valsts prezidentam

Godātais Prezidenta kungs!

Situācija ap jaunā Ministru Kabineta veidošanu liek vērsties pie Jums ar atklātu vēstuli. Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas kundzes paziņojums, ka ministriem jābūt politiskām figūrām, ne profesionāļiem, izsauc vilšanos un Latvijas iedzīvotājiem atņem cerības uz principiālām dzīves pārmaiņām mūsu zemē. To apliecina partijas Vienotība Ministru prezidenta postenim izvirzītie muzikants un viens no pašiem sliktākajiem ekonomikas ministriem Krišjānis Kariņš. Ne Āboltiņa, ne viņas partija nav uzņēmušās nekādu politisku atbildību. Tieši šīs partijas valdīšanas laikā tika pieņemts jaunais būvniecības likums, kā rezultātā notika mūsu valsts traģēdija. Ja pastāv politiskā atbildība, tad šai partijai jāatkāpjas no visiem posteņiem un jānoliek deputātu mandāti, nekādā gadījumā to nedrīkstētu pielaist pie jaunā Ministru Kabineta veidošanas. Minētā likuma autori un atbalstītāji bez šaubīšanās jāsauc pie kriminālatbildības par profesionālisma un kompetences trūkumu, ja izmeklēšanā atklātos kāda interešu lobēšana, tad sods būtu dubultojams. 

Tāpat šīs partijas valdīšanas laikā tika likvidētas valsts bankas, lobēts likums par skaidras naudas lietošanas ierobežošanu tikai tādēļ, lai iedzīvotāju naudu iedzītu skandināvu bankās. Šodien šajās bankās vairāk nekā 2 miljardi eiro atrodas iedzīvotāju kontos par velti, tāpat viņu algas un pensijas kredītkartēs. Bet valsts ņem kredītus ar lieliem procentiem, lai dzēstu parādus. Daudzi iedzīvotāji drošības dēļ glabātu savus uzkrājumus bez procentiem valsts bankā, bet tādas nav. Vai tā ir muļķība jeb noziedzīga vienošanās? Godātais Prezidenta kungs, būtu jāuzdod ģenerālprokuroram pārbaudīt, vai atbildīgi valsts kalpotāji ir ņēmuši kredītus skandināvu bankās. Kā intereses viņi pārstāv?

Šodien komercbankas atteicās no tautsaimniecības finansēšanas, rezultātā sekos bankrotu vilnis un Latvijas ekonomikas pilnīgs sabrukums. Protams, īsta komercbanka izvēlas savu darbības veidu, tās ir viņas tiesības. Tomēr daudzās valstīs tieši valsts bankas šajā situācijā ir uzņēmušās šo lomu. Atsauce, ka valsts bankai ar to nav jānodarbojas nav pamatota. Tie ir ieinteresētu banku izteikumi, jo šīs bankas sāka zemju, īpašumu un ražotņu uzpirkšanu. Īpaši vēlos atzīmēt, ka Latvijas šodienas politiskā sistēma nav darboties spējīga. Lai kādas būtu norunas, koalīcija neļauj strādāt Ministru Kabinetam.

Arī Saeima ir jāatlaiž, lai tehnisks profesionāls Ministru Kabinets spētu strādāt. Referendumam jālemj par Latvijas politiskās sistēmas maiņu. Atstājot visu kā ir, mēs sagrausim valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē