Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Gerhards: Nožēlojami, ka iepriekšējais sasaukums lēmis par nākamā sasaukuma darbību

"Tas, ka iepriekšējais sasaukums ir lēmis par nākamā sasaukuma darbību, uzskatu, ka tas ir nožēlojami un galīgi neatbilst labas pārvaldības praksei," telekanālam TV 3 Rīgas domes iepriekšējā sasaukuma pēdējā sēdē pieņemtos grozījumus Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumā, ar kuriem Saskaņas/GKR blokam nodrošināts vairākums visās komitejās arī jaunajā sasaukumā, komentēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Jāatgādina, ka pēdējā vecā sasaukuma sēdē Saskaņas un Gods kalpot Rīgai bloks, kas jaunajā sasaukumā ieguva par septiņiem mandātiem mazāk, veica grozījumus pašvaldības nolikumā, ar kuriem vienam deputātam ļauts strādāt vairāk nekā divās pašvaldību komitejās. Tādējādi koalīcija sev nodrošināja vairākumu komitejās arī pēc daļējas pozīciju zaudēšanas vēlēšanās.

"Pats veids, kādā šie spēles noteikumi tika priekš jaunā domes sastāva izvirzīti, ir vairāk kā nepieņemami. Man grūti atrast kādus saprātīgus argumentus, motivāciju, kāpēc tas bija jādara speciāli sasauktā ārkārtas sēdē dienu pirms sanāca kopā jaunievēlētie domes deputāti," telekanālam TV 3 situāciju vērtēja opozīcijas deputāts no Jaunās konservatīvās partijas Juris Jurašs.

Valdošais bloks gan pārmetumus noraida un nesaskata savā rīcībā pārkāpumus. 

"Ja jūs man sakāt, vai šis lēmums ir likumīgs - jā, mūsuprāt, viņš ir likumīgs. Viņš tieši nosaka, kādas ir pašvaldības tiesības, tātad apstiprināt skaitu, šajā gadījumā pat paplašinot šo iespēju deputātiem strādāt divās, pat trijās komitejās, jo likums nosaka ne mazāk kā vienu. Ja mēs ejam no šī principa - ne mazāk kā vienu -, tad daudzi deputāti strādā trijās komitejās. Manuprāt, tas pats Juraša kungs strādā trijās. Par ko ir cepiens?" izteicās Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Pirmdien opozīcija oficiāli lūdza VARAM atzīt Saskaņas/GKR rīcību par prettiesisku.

Ja iepriekš bija izskanējis, ka valsts nejauksies deputātu sadalījumā komitejās, tad tagad Gerhards sola, ka iejaukšanās būs: "Jau iepazīstoties ar to, kas ir izskanējis, redzam, ka ir vesela virkne lietu, kuru dēļ mēs, visticamāk, nevarēsim saskaņot (grozījumus pašvaldības nolikumā). Pirmkārt, runa ir par proporcionalitātes principu, lai pārstāvētas visas ievēlētās partijas komitejās atbilstoši savu vēlētāju skaitam." 

Jau ziņots, ka arī pēc septiņu deputātu krēslu zaudēšanas Saskaņa/GKR, pateicoties pieņemtajiem grozījumiem, garantēja sev vairākumu visās komitejās arī jaunajā sasaukumā.

Opozīcija jaunā sasaukuma pirmo sēdi nakts vidū pameta, kas gan netraucēja 32 koalīcijas deputātiem apstiprināt komiteju sastāvus.

Top komentāri

Jūrmalā bez kukuļa - kā pret sienu
J
un tas ir daudz nožēlojamāk.
Buks
B
Patiesi nožēlojami ir tas, ka pats Vides Aizsardzības Ministrs K.Gerhards izliekas, ka neko nav zinājis par kūrortpilsētā ievestajiem 20 000 tonnu Skandināvu atkritumiem. Klusē kā partizāns vai melo kā jau politiķis. Kas cits viņam atliek, ja tā biznesa īpašnieki ir viņa partijas bosi vai dāsni sponsori.
ARGO
A
Gerhard, tu pats esi nožēlojams ar savu mīlestību pret saskaņas trusi - Truksni, dodot viņam 0,7 miljonus atkritumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē