Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Glābējs norāda uz aizdomīgu niansi saistībā ar Maxima jumta konstrukciju skrūvēm

Vienu no Zolitūdes traģēdijas cēloņu versijām atklāj glābēji – viņiem aizdomīgi licies, ka jumta konstrukciju stiprinājumu skrūves nevis lūzušas, bet gan tikušas izspiestas no stiprinājumiem ar visām vītnēm, pirmdien vakarā vēsta TV3 ziņas.TV3 ziņām glābējs, kurš vēlējās palikt anonīms, atklāj, ka Maxima drupās redzētais joprojām nedod mieru – pretēji sagaidāmajam skrūves nevis lūzušas, bet deformējušās un iznākušas no stiprinājumiem vienā gabalā.

"Rodas iespaids, ka šīs konstrukcijas nav domātas tādam svaram. Acīs sāk krist nianses, kā skrūves izskatās pēc trieciena. Skrūves ir saliektas un skrūvju uzgriežņi vienkārši kā kņopes nolidojuši nost. Pie šāda svara skrūvēm noteikti bija jābūt kaltām, bet kalta skrūve lūst, nevis liecas," TV3 ziņām norāda glābējs. Metāla konstrukcijas bija SIA Vikom Industry pārziņā, bet skrūves objektam esot iegādātas no Eurobolts. Eurobolts norāda – Vikom Industry izrakstīta pavadzīme par tikai 290 latiem bez PVN. Par šādu summu nepieciešamo skrūvju skaitu tik lielam objektam nevar nopirkt. Eurobolts cer, ka Vikom Industry skrūves pasūtījis arī citur, taču Vikom Industry pašlaik situāciju plašāk nekomentē. Eurobolts norāda, ka Vikom nekad arī neesot pasūtījuši augstākās – desmitās – klases skrūves, bet vienmēr aprobežojies ar divreiz lētākajām astotās klases skrūvēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē