Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ījabs: SC ideja par referendumu saistībā ar pensiju vecuma palielināšanu ir populisms

Partiju apvienības Saskaņas centrs (SC) ideja par iespējamo referenduma rīkošanu, ja Saeimas vairākums atbalstīs lēmumu par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, ir populisms, norāda politologs Ivars Ījabs.

"Jebkuram saprātīgam cilvēkam ir saprotams, ka pensionēšanās vecuma paaugstināšana ir neizbēgama. Diskusija varētu būt par to, kurā gadā un cik sabalansēti šis process tiek veikts," skaidro I.Ījabs.

Viņš norādīja, ka ar jautājuma zīmi ir SC iespējas savākt 34 deputātu atbalstu, lai deputāti būtu tiesīgi vērsties pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa ar prasību apturēt likuma pieņemšanu un nodot to tautas nobalsošanai.

Ījabs skaidroja, ka "SC ir pamatīgi iedzīts stūrī", jo viņiem ar referendumu par krievu valodas statusa izmaiņām neizdevās pamudināt latviešus uz dialogu, tāpēc viņi pašlaik domā darīt "dīvainas lietas". Lai gan šis politiskais spēks jau labu laiku ir aicinājis uz moratoriju vēstures un etniskajos jautājumos, taču viņi nav tikuši galā ar jautājumiem, kuri saistās ar krievvalodīgajiem Latvijā. Tāpēc viņus neuztver kā tipiskus sociāldemokrātus, kuri atbalsta ekonomiski kreisu politiku, bet primāri SC asociē kā krievvalodīgo tiesību aizstāvjus.

Kā ziņots, ja Saeimas vairākums atbalstīs lēmumu par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, opozīcija vērsīsies pie prezidenta ar lūgumu šo likumu neizsludināt, informēja SC frakcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē