Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kariņš: Rietumu pasaule kļuvusi politiski neveselīga

Raugoties no politiskā viedokļa, Rietumu pasaule kļuvusi neveselīga, intervijā aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība).

Viņš stāstīja, ka Eiropā, ASV, tostarp arī Latvijā, palielinās plaisa starp bagāto sabiedrības daļu un pārējo. Savukārt tie cilvēki, kuri atrodas tā dēvētajā vidusslānī, stagnē. Viņi nejūt, ka dzīve kļūst labāka. Tas cilvēkos rada neapmierinātību, līdz ar to pie apvāršņa parādās tādi cilvēki kā, piemēram, pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps.

"Ja mēs paraugāmies uz analogiem gadījumiem, piemēram, Eiropas vēsturē, bijušas vērojamas drūmas situācijas. Iespējams, ka pašlaik nav nemaz tik drūmi, vismaz es neesmu tik liels pesimists. Tas viss sākās 2008.-2009.gadā ar ekonomisko krīzi, bet Eiropā mums vēl sekoja tā dēvētā bēgļu krīze, kā rezultātā mums jau ir arī politikas krīze. Turklāt nav jau tā, ka populisti ir pēkšņi uzradušies. Mūsu sabiedrībā šādi cilvēki vienmēr ir bijuši," skaidroja Kariņš.

Laikā, kad visiem klājas labi, cilvēki par populistiem pasmaida un dzīvo tālāk, viņš sacīja. Tomēr tajos brīžos, kad klājas slikti vai šķiet, ka klājas slikti, kāda sabiedrības daļa sāk domāt, ka cilvēkiem ar radikālākiem uzskatiem var uzticēties, piebilda politiķis.

"Vēsture gan pierādījusi, ka šāda ticība un cerība ir veltīga. Bet tas jau ir tikai simptoms. Arī Tramps nav cēlonis, bet gan pašreizējās sistēmas, kura ļoti klibo, sekas. Arī Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna nav cēlonis, bet gan sekas. To mēs ļoti labi varam redzēt vairākās Eiropas valstīs. Cilvēkus, kuri balso par šādām partijām, nevajadzētu vainot. Raugoties no politiskā viedokļa, Eiropa, vispār Rietumu pasaule kā tāda, kļuvusi ļoti neveselīga, tostarp arī ASV, kas ir ļoti spēcīga un nozīmīga valsts arī Baltijai," atzina Kariņš.

Top komentāri

reptilis
r
Kariņš jūt ,ka viņam dzīve ir kļuvusi labāka:)))))))
Klauss
K
Cik mīļi un aizkustinoši spriedelējumi! Plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem palielinājusies, krīze krīzes galā. Tikai Kariņš kautrīgi "aizmirst" piebilst, ka pats pārstāv to valdošo oligarhu bandu, kuras alkatība, korumpētība un stulbums ir noveduši līdz krīzēm un politiskā neveseluma. Bet Kariņa kungam vienmēr sanāk tā apburoši naivi nepamanīt paša sastrādātos mēslus un tēlaini spriedelēt par tiem ar tik nevainīgu sejas izteiksmi. Es jau neko, citi, vainīgi citi!
klasika
k
Establishments uz nepatiikamu kairinaajumu reagjee, piekarot birkas: "Rasisti! Fashisti! Ksenofobi! Homofobi! Populisti!"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē