Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķirsis: Dienvidu tilta aizņēmuma pārkreditēšana ļautu ieekonomēt līdz 25 miljoniem eiro gadā

Partijas Vienotība Saeimas frakcijas deputāts, partijas Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņa) atslepenot Dienvidu tilta kredītlīgumu.

Tikai redzot līgumu, būtu skaidrs, cik Rīga var ietaupīt, pārkreditējot "treknajos gados" slēgto vienošanos, uzskata Ķirsis.

"Pēc maniem aprēķiniem tie varētu būt 20 līdz 25 miljoni eiro gadā. Dienvidu tilta kredīta līgums slēgts vēl "treknajos gados" ar likmi apmēram 6,5 procenti gadā, bet šobrīd naudu var aizņemties par mazāk nekā vienu procentu. Pārkreditējot Dienvidu tilta aizņēmumu, varētu ietaupīt vismaz piecus procentus, kas būtu ļoti būtisks pienesums Rīgas budžetā," pārliecināts Ķirsis.

"Pat Ušakova minētās soda sankcijas, pārkreditējot Dienvidu tilta kredītlīgumu, ļautu Rīgai būtiski ietaupīt, taču, kamēr nav redzēts līgums, es viņa vārdiem īpaši neuzticētos," pauž Ķirsis.

Ķirsis uzskata, ka rīdziniekiem ir tiesības zināt, cik astoņu gadu laikā pārmaksāts Dienvidu tilta kredītā.

Top komentāri

Janka
J
Atceroties, ka bijušie Parex bankas īpašnieki stāvēja tuvumā līguma noslēgšanai, nav brīnums, ka Saskaņa neko negrib pārskatīt.
John
J
Loģiski, kāda pārkreditēšana. Ja tiešām var ietaupit 25%, tur tak SILEI ik gadu ko baroties un baroties. Atslabstat,PARE shēmas dzīvo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē