Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ķirsons: Valsts bezatbildība

Latvijā nemitīgi no dažādu amatpersonu mutes skan ēnu ekonomikas apkarošanas lozungi, bet darbos - viens rāda uz otru, otrs uz trešo, un nav neviena atbildīgā. Faktiski tiek parādīta bezatbildība. To savā ziņā ļoti perfekti izgaismo finanšu piramīdas MMM atzars Latvijā, kurš nav reģistrējies ne kā juridiska persona, ne arī kā nodokļu maksātājs un kuram nav arī licences noguldījumu pieņemšanai, taču, neraugoties uz to, daudzas dzīvojamo māju kāpņutelpas izgreznotas ar reklāmas plakātiem, vēl vairāk - MMM milzīgās reklāmas izvietotas Rīgas ielās, taču neviena inspekcija vai iestāde ar to nenodarbojas.

Varbūt nav pamanījušas!? Fantastiski un vienlaikus nožēlojami, ja no atbildīgas iestādes atbilde ir šāda: Latvijā nav tiesību normu, kas aizliegtu finanšu piramīdas izveidošanu.

Bet vai tad pieņemt iedzīvotāju noguldījumus bez FKTK attiecīgas licences drīkst!? Vai tad veikt uzņēmējdarbību - reklamēt savus produktus vai pakalpojumus - bez reģistrācijas drīkst? Juristi skaidro, ka Krimināllikumā ir paredzēta konkrēta atbildība - līdz 10 gadiem brīvības atņemšana ar vai bez mantas konfiskācijas. Varbūt to drīkst struktūra, kuras centrā ir Sergejs Mavrodi, kura finanšu piramīda MMM Krievijā izputināja daudzu tūkstošu cilvēku ietaupījumus?! Varbūt tagad finanšu piramīdas reģistrēsies kā biedrības un zels un plauks zem to izkārtnes un neviena valsts iestāde par to neliksies ne zinis pat tad, ja tās mērķos būs ierakstīts: attīstīt un popularizēt finanšu piramīdas darbību Latvijā, sadarboties ar citiem finanšu piramīdas klubiem?

Ja tā, tad kāpēc komercbankām tiek pieprasīts izpildīt daudz un dažādus nosacījumus, lai tās varētu pieņemt depozītus, ja būtībā to pašu var darīt, vispār nereģistrējoties, un uzspļaut jebkam.

Valsts nodokļu maksātājam ir pamatots jautājums: vai valsts drīkst atļaut savus iedzīvotājus slaukt finanšu piramīdām. Deviņdesmito gadu sākumā taču vienreiz uz šī grābekļa uzkāpām. Šobrīd šķiet, ka valsts iestādes spēj sarosīties un kaut kā reaģēt tikai tad, kad par to skaļi bļauj masu mediji. Nav tikai saprotams, ko tad īsti šīs iestādes kontrolē un par ko atbild nodokļu maksātāju priekšā. Ja neviens neko nevar izdarīt, tad varbūt jāpārskata nepieciešamība pēc attiecīgajām iestādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē