Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Korupcijas pētnieks: KNAB klibo organizācijas iekšējā kultūra

"Iestādei nav izdevies atrast saprātīgu balansu starp disciplīnu, no vienas puses, un darbinieku veselīgu brīvību un patstāvību, no otras puses. KNAB iekšējo konfliktu pamatā ir divu lietu sadursme, proti: noteiktu darba procedūru ignorance, kas tiek konfrontēta ar birokrātisku vadības stilu," portālam Diena.lv atzina korupcijas pētnieks, politologs Valts Kalniņš.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ilggadējās darbinieces Diāna Kurpniece un Juta Strīķe ikgadējā darbinieku novērtēšanā ir saņēmušas ļoti zemu (C līmenis) sava darba novērtējumu, kuru veicis KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB darbinieki vērsušies pie premjera ar lūgumu pārskatīt darbinieku novērtējumu, J.Streļčenoka rīcībā saskatot mobinga un bosinga pazīmes.

Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis ir lūdzis Valsts kontroli veikt KNAB darbību likumības un lietderības auditu, savukārt Valsts kontroliere Elita Krūmiņa jau paziņojusi, ka tai nav finansējuma ārpuskārtas pārbaudēm, turklāt iestāde darbojas pēc iepriekš sastādīta plāna.

Lūgts komentēt šo situāciju, V.Kalniņš skaidroja: "Valsts kontrolei tomēr vajadzētu nodrošināt iespējas veikt ad hoc revīzijas, reaģējot uz aktualitātēm. Tam nebūtu jānotiek bieži, un principā ir pareizi, ka Valsts kontrole darbojas pēc iepriekšēja plāna, tomēr ir situācijas, kad vajadzīga steidzama un iepriekš neplānota rīcība, jo visus gadījumus uz priekšu paredzēt nevar. Domāju, tas tikai nāktu par labu, ja situācijā, kas izveidojusies KNAB, notiktu Valsts kontroles audits. Es nedomāju, ka tas atrisinātu visas iestādes problēmas, taču šāds izvērtējums no malas, manuprāt, būtu lietderīgs."

Lūgts vērtēt J.Streļčenoka līdzšinējo darbību, V.Kalniņš atzina, ka KNAB priekšniekam līdz šim nav bijis iespējas sevi pierādīt, jo darbojies salīdzinoši mierīgos apstākļos, "taču skaidrs, ka iestādei vajadzētu aktīvāk un drosmīgāk komunicēt publiskajā telpā, aizstāvot, piemēram, kādus nepieciešamos grozījumus likumdošanā, kā arī skaidrojot savu darbību".

Kā vēstīts, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atkārtotu atsevišķu KNAB darbinieku novērtēšanu neveiks. Tāpat viņš sola sadarboties ar Valsts kontroli, ja tā nolems veikt revīziju KNAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē