Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kučinskis: Jāmeklē risinājumi pirmsskolas pedagogu atalgojuma palielināšanai

Jau tuvākajā laikā ir jāmeklē risinājumi arī pirmsskolas pedagogu atalgojuma palielināšanai, šodien medijiem atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņaprāt, jautājums ir jārisina kopā ar pašvaldībām, jo šis ir visas valsts jautājums, tomēr pirmsskolas izglītība pēc funkcijām ir pašvaldību pārziņā.

Tomēr jautājums esot, vai varēs rast nepieciešamo finansējumu un vai varēs atrast kompromisa variantu. "Tās būs atklātas un tiešas sarunas ar pašvaldībām," teica Kučinskis.

Premjers uzsvēra, ka nevar būt situācija, kad vispārējā izglītībā atalgojums pieaug, lai gan ir skaidri zināms, ka vismazāk atalgotais personāls ir pirmsskolas pedagogi. Tāpēc jau tuvākajā laikā būtu jāmeklē risinājumi.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iecerētā pedagogu algu reforma, kurai spēkā būtu jāstājas jau 1.septembrī, paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju. IZM ir aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%, no 420 eiro kāpjot līdz 680 eiro. Šadurskis atzinis, ka jaunais pedagogu atalgojuma modelis nebūs vienādi labs visām pašvaldībām.

Tomēr šīs izmaiņas neattieksies uz pirmsskolu pedagogiem. Attiecībā uz viņu atalgojumu izmaiņas tiek solītas no 2017.gada 1.janvāra.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē