Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Melbiksis: Nobela miera prēmijas piešķiršana ES rada daudz jautājumu

Ir jāatzīst, ka Eiropas Savienībai ir lieli nopelni miera uzturēšanā tās teritorijā laikā pēc otrā pasaules kara, taču ir stipras šaubas, vai šie nopelni, kuri jau ir ar bārdu, ir pietiekami Nobela miera prēmijas piešķiršanai, uzskata vortāla publikai.lv veidotājs Didzis Melbiksis, norādot – daudz piemērotāks būtu bijis, piemēram, 2004. gads, kad notika ES paplašināšanās austrumu virzienā.

Sarunā ar Diena.lv D. Melbiksis arī uzsver, ka Nobela miera prēmijas piešķiršana ES rada daudz  jautājumu un pārdomu, jo pašlaik gan atsevišķās savienības valstīs, gan ES kopumā ir milzums problēmu. „Var pat teikt, ka, piemēram, Grieķijā, kas ir demokrātijas šūpulis, šobrīd tiek ierobežota demokrātija, jo daudzus lēmumus pieņem troikas – Valūtas fonda, Pasaules Bankas un Eiropas Komisijas, nozīmēti tehnokrāti, un šķiet visai dīvaini, ka Nobela miera prēmiju piešķir par demokrātijas ierobežošanu,” uzskata žurnālists.

Viņš arī pauž viedokli, ka ievērojamas naudas balvas piešķiršana organizācijai, kuras rīcībā tāpat ir milzīgi finanšu resursi, būtībā nozīmē nelietderīgu šo līdzekļu izlietošanu. „Ja šāda balva tiktu piešķirta, piemēram, kādai sieviešu kustībai Ēģiptē, vai kādam no arābu  pavasara dalībniekiem, tas būtu liels ieguldījums viņu mērķu sasniegšanā, bet priekš ES mērogiem, tās ir kapeikas, divi eirocenti uz vienu savienības iedzīvotāju.”

„Vienīgais iemesls, kuru es spēju iedomāties, ir – šī prēmija ir tāda kā mierinājuma balvu, aicinājums saņemties, kuru nedaudz ironiskā kārtā izsaka Norvēģija, kas pati nav ES dalībvalsts,” noslēdz D. Melbiksis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē