Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nolans: Ozoliņš deva milzīgu nopelnu paveiktajā

Pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš deva milzīgu nopelnu Latvijas hokeja valstsvienības ceļā uz Soču olimpiskajām spēlēm, pēc svētdien sasniegtā izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Latvijas hokeja valstsvienība Soču olimpisko spēļu izšķirošā kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā, trešajā, mačā svētdien ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās Francijai, bet ar to bija pietiekami, lai kvalificētos savai ceturtajai Olimpiādei pēc kārtas.

"Pirmoreiz esmu turnīrā, kur katra spēle ir tik svarīga un spēlētājiem jāparāda maksimāla atdeve katrā spēlē. Esmu laimīgs un lepns par paveikto un kvalificēšanos Olimpiādei," pēc mača prieku neslēpa Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans. "Francija ir ļoti laba komanda. Hokejs ir kļūdu spēle - kurš kļūdās mazāk, tas arī uzvar."

Nolans īpaši slavēja pieredzējušo Sanda Ozoliņa un Aleksandra Ņiživija paveikto. Kā ziņots, Ozoliņš šajā turnīrā izlasē spēlēja pirmoreiz kopš 2006.gada.

"Viņi abi bija komandas līderi un īpaši Ozoliņš pēc pirmās trešdaļas motivēja hokejistus. Viņam ir milzīgs nopelns tajā, ka mums izdevās atspēlēties," uzsvēra Nolans, stāstot, ka bez Ozoliņa, iespējams, rezultāts no 0:2 ātri būtu kļuvis 0:4.

Kā izlases trīs labākajiem spēlētājiem turnīrā Nolans nosauca Ozoliņu, Edgaru Masaļski un Lauri Dārziņu. "Lauris šodien izpildīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) līmeņa metienu un guva vārtus pret NHL līmeņa vārtsargu."

"Iespēja doties uz Olimpiādi ir īpaša. Jau pirms gada, kad man tika piedāvāts darbs, nevarēju sagaidīt tieši šo turnīru," Nolans atzina, ka nevar sagaidīt iespēju doties uz Sočiem.

"Mēs uz kvalificēšanos Sočiem gājām četrus gadus un esam vīlušies, ka neizdevās to paveikt," atzina Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons. "Spēli un biļeti uz Sočiem mums maksāja ļoti slikti nospēlēta otrā trešdaļa."

Pēc gada gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase spēlēs C grupā ar Čehiju, Zviedriju un Šveici. B grupā sacentīsies Somija, Kanāda, Norvēģija un Austrija, bet A grupā Krievijai, Slovākijai un ASV pievienojusies Slovēnija.

Soču olimpiskajās spēlēs katras grupas divas labākās vienības un divas labākās trešo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Latvijas hokeja izlase līdz šim piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs 1936., 2002., 2006. un 2010.gadā. Pirmskara Olimpiādē Latvijas hokejisti izcīnīja 13.vietu, 2002.gadā Latvijas izlase izcīnīja devīto vietu, bet pēdējās divās reizēs tā palikusi pēdējā, 12.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē