Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ošlejs: Pirms eiro ieviešanas jāstabilizē valsts ekonomika

Pirms eiro ieviešanas Latvijā būtu jāstabilizē valsts ekonomika, šodien Rīgas Ekonomikas augstskolā (REA) notikušajā Debašu kluba rīkotajā publiskajā diskusijā par eiro ieviešanu uzsvēra uzņēmējs un eirokritiķis Jānis Ošlejs.

Turklāt, ja Latvija steigsies ieviest eiro, pirms ir nostabilizēta ekonomika, ilgtermiņā sekas var būt nepatīkamas. Proti, sākotnēji valstīm ar zemu dzīves līmeni eiro ieviešana var būt laba tikai īstermiņā, jo pieejami lētāki kredīti, palielinās importa preču patēriņš. Bet ilgtermiņā tas nozīmētu, ka, pieaugot importam, var samazināties vietējo ražotāju īpatsvars, akcentēja Ošlejs.

Viņš teica, ka Latvijai nav nekāda pienākuma uzreiz iestāties eirozonā. Tāpat, iestājoties eirozonā 2014.gadā, Latvijai būs jāuzņemas saistības, ko paredz dalība Eiropas garantiju fondos. Tas nozīmētu, ka šīs saistības būtu jāuzņemas arī katram Latvijas pilsonim, uzsvēra uzņēmējs.

"Šādu saistību uzņemšanās patlaban Latvijai nav izdevīga. Turklāt - ko tad Latvija var garantēt pie vēl tik nestabilas ekonomikas?" retoriski jautāja Ošlejs.Ošlejs arī atzīmēja, ka valsts ekonomikai kopumā arī nebūtu liels ieguvums tādi investori, kas iegulda līdzekļus importa patēriņa veicināšanā vai, piemēram, nekustamā īpašuma sektorā. Latvijai visvairāk būtu vajadzīgi investori, kas iegulda tieši vietējās ražošanas attīstībā, pauda ekonomists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē