Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pulks: Iecere būvēt DUS Baložu kāpā ir cinisms

SIA Trest Oil Co atkārtotie mēģinājumi panākt degvielas uzpildes stacijas (DUS) būvniecību iepriekš nelikumīgi daļēji noraktajā Baložu kāpā liecina par uzņēmuma pārliecību no Rīgas domes koalīcijas saņemt nepieciešamo atbalstu. Ja rīt Rīgas domē gaidāmais balsojums būs pozitīvs, ir pamatotas aizdomas par biznesa un atsevišķu politiķu kopīgām biznesa interesēm, par kurām Vienotības deputāti vērsīsies KNAB. 

Jāatgādina, ka 2007. gadā augstākās tiesas Senāta spriedums SIA Trest Oil Co aizliedza DUS būvniecību Baložu kāpā, netālu no Berģiem, norādot, ka kāpa norakta nelikumīgi. Pirms lēmuma sabiedrībā ne bez pamata plašu rezonansi izraisīja apkārtējo iedzīvotāju un dažādu vides aktīvistu skaļie protesti ar mērķi glābt un aizsargāt unikālo dabas objektu. Uzņēmums samaksāja piemēroto sodu, apdraudējums kāpai tika novērsts un jauns DUS apkātnē, kurā jau tā ir salīdzinoši liela DUS izvēle, netika uzbūvēts. 

Diemžēl tagad šis jautājums ir no jauna aktualizējies, jo par spīti agrākajām tiesvedībām un iedzīvotāju neapmierinātībai ir, iespējams, atrasts veids, kā tomēr panākt SIA Trest Oil Co DUS būvniecību Baložu kāpā un nerēķināties ar agrākajiem lēmumiem. Ir mainīts teritoriālais plānojums, kurā, turklāt, tiek pieļauta DUS celtniecība, un atkal šādu interesi izrāda tieši Trest. Tāpat kā pirms vairākiem gadiem, arī šobrīd projekts saskaras ar asu iedzīvotāju pretestību. 

Tieši tāpēc uzskatu, ka Baložu kāpas apbūves jautājuma atkārtota un mērķtiecīga virzīšana apstiprināšanai Rīgas domē nebūtu iespējama bez atsevišķu politisko spēku atbalsta. Tā ir ciniska rīcība, kas liecina par klaju iedzīvotāju ignorēšanu, lai īstenotu iespējamās uzņēmuma un politiķu kopīgās intereses. Ja lēmums par kāpas apbūvi būs pozitīvs, Vienotība ar iesniegumu vērsīsies KNAB, aicinot izvērtēt iespējamās nelikumības. 

Projekts nav guvis atbalstu Pilsētas attīstības komitejā, tomēr izšķirošais lēmums par Baložu kāpas nākotni būs atkarīgs no rīt gaidāmā Rīgas deputātu balsojuma. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē