Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Rīgas pieminekļu aģentūra: Brīvības pieminekļa Goda telpu var apmeklēt jebkurš

Apmeklēt Brīvības pieminekļa_ Goda telpu var jebkurš, kurš spēj šo vēlmi pamatot. "Ja vienkārši grib atnākt un paskatīties, tad nē, jo mums nav tik daudz resursu, bet īpašos gadījumos, piemēram, jubilejās, pasākumos, kas saistīti ar kādiem valsts notikumiem, noteikti var," portālam Diena.lv_ sacīja Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis.

Kā ziņots, portāls pietiek.com iepriekš rakstīja, ka bijušais leģionārs Juris K. vēlējies pirms Lāčplēša dienas iekļūt Brīvības pieminekļa iekšienē esošajā Goda istabā un, iespējams, pat uzkāpt pieminekļa smailē, Rīgas Pieminekļu aģentūra uz viņa lūgumu nav pat atbildējusi. Toties, kad Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere TV raidījuma ietvaros nesen vēlējās Brīvības pieminekļa iekšienē uzņemt savus ciemiņus – četrus citus politiķus, aģentūra šādu iespēju labprāt deva.

Viņš uzsvēra, ka par rakstā minēto leģionāru nav neko dzirdējis. "Neatceros tādu. Varbūt bija kāds cilvēks, kurš garāmejot pienāca un jautāja. Bet, lai pieteiktos apmeklēt Brīvības pieminekļa iekštelpu, ir jāraksta vēstule Rīgas pieminekļu aģentūrai un jāargumentē, kādēļ tas ir viņam ir vajadzīgs," skaidroja G.Gailītis, piebilstot, ka tikai ar zvanu aģentūrai nebūs pietiekami.

Pagaidām pieminekļa iekštelpa nav pieejama apmeklētājiem visu laiku, jo pietrūkstot darbinieku. Viņš gan pieļauj, ka pēc laika tas varētu kļūt pieejamāks zinātnkārajiem apmeklētājiem, bet vispirms esot jāpieņem noteikumi, kas regulētu visas darbības un pasākumu norises, kas saistītas ar svinīgo telpu. Jautāts par TV3 epizožu filmēšanu raidījumam Gandrīz ideālas vakariņas Brīvības piemineklī, aģentūras direktors sacīja,  visas televīzijas kādreiz ir lūgušas tur filmēt un tas nekad nav liegts. "Tā bija svētku reize un es jau nezinu, ko viņi grib filmēt. Es gribu noskatīties, kādā tas ir kontekstā. Televīzija uzrunāja - kāpēc nē? Es sākumā domāju, ka tur ēduši, to jau gan neviens nepieļautu," sacīja G.Gailītis. Viņš raidījumu vēl nav redzējis, tādēļ sola to noskatīties un izvērtēt šo gadījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē