Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rimšēvičs: Iestāšanās eirozonā ir kā spēlēšana augstākajā līgā

Iestāšanās eirozonā ir kā spēlēšanā augstākajā līgā jeb Premjerlīgā, runādams sporta terminoloģijā, trešdien no rīta Latvijas Radio sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš uzsvēra, ka nevajadzētu zaudēt ticību eiro valūtai pēdējo gadu pastāvošo problēmu dēļ, jo tā sevī ietver daudz lielāku prognozējamību. Rimšēvičs pauda, ka šādā režīmā eirozona darbosies un strādās tuvākos piecus līdz desmit gadus. Turklāt atsevišķu valstu ekonomiskās problēmas nevajag projicēt uz visu Eiropas Savienības ekonomiku.

"Ja klasē ir divi nesekmīgi skolnieki, tas nenozīmē, ka jātaisa ciet visa klase vai skola," radio pauda Latvijas Bankas prezidents. Viņš akcentēja, ka Eiropas Savienība sarunās ar Latviju nav prasījusi mainīt lata kursu, vai izdarīt cita veida spiedienu uz nākamo eirozonas dalībvalsti.

Viņš norādīja jebkādas runas, ka eiro ieviešana varētu notikt uz Latvijas iedzīvotāju rēķina. Tiesa, uzņēmēji, noapaļojot cenas, mazliet varētu palielināt cenas atsevišķās jomās. Tādējādi cenas varētu pieaugt līdz 0,3% - 0,4%. Vienlaikus iedzīvotājiem ir tiesības nesadarboties ar uzņēmējiem, kuri uz eiro ieviešanas rēķina būs paaugstinājuši cenas.

Reizē Latvijas Bankas prezidents izteica pārliecību, ka inflācija būs ļoti neliela. Turklāt, kad iedzīvotāji fiziski redzēs eiro valūtu, tad viņu attieksme varētu mainīties, cerīgs bija Rimšēvičs. Bez tam Igaunijas un Somijas pieredze rāda, ka, iestājoties eirozonā, neatkarība nav zaudēta, ziņo radio.

Jau ziņots, ka otrdien Latvija saņēma Eiropas Savienības finanšu un ekonomikas ministru atbalstu Latvijas iestājai eirozonā. Paredzams, ka eiro Latvijā ieviesīs līdz ar nākamo gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē