Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rinkēvičs: Bez uzlabojumiem ES institūciju darbā varam sagaidīt "domino efektu"

Eiropas Savienības (ES) institūcijām ir jāmainās un jāmazina birokrātija, jo pretējā gadījumā citās dalībvalstīs var sekot domino efekts ar līdzīgu iznākumu, norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), piedaloties Slovākijas vēstnieka Latvijā Petera Hatjara darba pusdienās par godu Slovākijas prezidentūrai ES Padomē.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, tikšanās laikā ministrs uzsvēra, ka visām ES institūcijām Lielbritānijas referenduma rezultāts ir ne tikai modinātājzvans, bet arī liek pārvērtēt līdzšinējo ES politiku.

Viņš arī skaidroja, ka līdz šim sauklis "Vairāk Eiropas!" bieži nozīmēja vairāk birokrātijas. Rinkēviča ieskatā tam ir jāmainās. "ES institūcijām ir jāmainās un jāmazina tās birokrātija, jo pretējā gadījumā citās dalībvalstīs var sekot domino efekts ar līdzīgu iznākumu. Eiropas un nacionālo valstu politiķiem ir jāmaina veids, kā komunicēt ar saviem iedzīvotājiem. Savukārt nacionālo valstu politiķiem sava nespēja pieņemt vajadzīgus, taču nepopulārus politiskus lēmumus, vienmēr nav jānoveļ uz Briseli," uzskata ministrs.

Ārlietu ministra ieskatā atbildīgajām ES institūcijām ir jākoncentrējas uz tiem jautājumiem, kas sabiedrībai reāli rūp, - tā ir iedzīvotāju sociālekonomiskās situācijas uzlabošana, kā arī iekšējā un ārējā drošība.

Tāpat Rinkēvičs pauda pārliecību, ka sarunām par Lielbritānijas izstāšanās nosacījumiem no ES ir jāsākas tikai tad, kad Lielbritānija par šo lēmumu paziņos oficiāli, ne ātrāk.

"Mēs pēc iespējas ātrāk gaidām Lielbritānijas valdības lēmumu attiecībā uz Lisabonas līguma 50.pantu. Tas mazinātu neskaidrību radīto haosu finanšu tirgos, uzņēmējdarbībā un cilvēkos, kuri strādā un dzīvo Lielbritānijā," uzsvēra Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē