Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Šadurskis: Dombrovska nonākšanai EK prezidenta amatā ir vairāki plusi

Latvijas premjera Valda Dombrovska (V) nonākšanai Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatā ir vairāki plusi, šādu viedokli piektdien Latvijas Radio pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Eiropas Tautas partiju (ETP) frakcijas Kārlis Šadurskis (V).

Pēc politiķa vārdiem, Dombrovskis esot ļoti iecienīts ETP frakcijā, kuras favorīti esot arī komisāre Vivjena Redinga un Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Dombrovska pluss esot tas, ka viņš esot samērīgas taupības un attīstības atbalstītājs, līdz ar to viņš netracina Eiropas Savienības dienvidu valstis un ir pieņemams arī ziemeļu valstīm. Turklāt viņš ir apliecinājis spējas darboties krīzes laikā.
Par vēl vienu priekšrocību Šadurskis uzskata to, ka nākamo EK vadītāju nominēs Eiropadome, kur dominē ETP grupas premjeri. Tradīcija ir, ka tieši vadošā frakcija izvēlas EK prezidentu, no tā izriet, ka liela ietekme uz EK vadītāja izvēli būs nākamajā EP vēlēšanām un ETP sekmēm tajās, teica Šadurskis, aģitējot balsot par sevis pārstāvēto partiju.

Jau ziņots, ka, tuvojoties 2014.gadam, kad būs jāizraugās jaunais EK prezidents, aizvien biežāk diskusijās izskan arī Latvijas premjerministra Dombrovska vārds.

Šadurskis arī atzina, ka Latvijai ir izšķiroši svarīgi, lai ES atbalstītu samērīgas attīstības scenāriju. Daļa valstu iestājas par budžeta tēriņu palielinājumu, bet citas tieši pretēji - vēlas samazinājumu, par to šorīt intervijā Latvijas Radio teica K.Šadurskis. Liela loma šajā cīņā būs Kipras prezidentūrai. Patlaban izskatās, ka Kipra ir pieslējusies ievērojama samazinājuma viedoklim, bet vienas puses iecerētais 100 miljardu samazinājums nozīmē to, ka ir grūti runāt par izaugsmes budžetu. Novembra beigās par abiem viedokļiem un kopīgu kompromisa meklēšanu runās ES valstu vadītāji. Ir cerības, ka to varētu panākt jau šī gada beigās vai arī nākamā gada sākumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē