Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Seile: Gan ES, gan Centrālāzijā jāpaaugstina profesionālās izglītības prestižs

Latvija, citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Centrālāzijas valstis saskaras ar ļoti līdzīgu problēmu - profesionālā izglītība nav bijusi pietiekami prestiža izvēle jauniešu vidū. Tāpēc nepieciešams veicināt tās prestižu, lai profesionālā izglītība ir tikpat cienījama kā jebkura cita izglītība, piektdien žurnālistiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Centrālāzijas un ES izglītības ministru sanāksmes preses konferencē Seile norādīja, ka pamatpīlāri mērķa sasniegšanai ir atbilstoša likumdošanas bāze, pienācīga infrastruktūra, sadarbība ar darba devējiem un pedagogu kvalifikācija. Latvija ir labs piemērs, atrodoties ceļā uz šī mērķa sasniegšanu, taču šajā jautājumā ES un Centrālāzijas valstīm ir iespēja mācīties citai no citas, norādīja ministre

Viņa pauda, ka šodien Centrālāzijas valstis un ES vienojās par komunikē, kurā skarti tādi jautājumi kā izglītības sistēmas kvalifikācijas struktūras attīstība, kvalitāte, akreditācija, nodarbinātība un darba tirgus vajadzības. Tāpat ir izstrādāts konkrēts aktivitāšu plāns no 2015. līdz 2018.gadam, kas tiks ieviests, sadarbojoties ES institūcijām, dalībvalstīm un Centrālāzijas zemēm.

Kā ziņots, šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā turpinājās Centrālāzijas un ES izglītības ministru neformālā sanāksme, kurā pulcējušies arī Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas izglītības ministri un eksperti. Tās mērķis ir veicināt reģionālo dialogu šo valstu vidū un stiprināt sadarbību ar ES.

ES un Centrālāzijas izglītības ministru sanāksme tiek organizēta, lai veicinātu diskusiju par aktuālajiem jautājumiem augstākajā un profesionālajā izglītībā, kā arī par ES atbalstu izglītības jomā Centrālāzijas valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē