Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Siksnis: Atbalstīt preses izdošanu tikai latviešu valodā ir tuvredzīgi

Tuvredzīga ir nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ideja, ka valstij vajadzētu atbalstīt tikai latviešu valodā iznākošu presi, uzskata Latvijas Radio ģenerāldirektors Jānis Siksnis.

Viņš stāstīja, ka Latvijas Radio pagājušajā nedēļā notikušajā valdes sēdē nolēma palielināt krievu valodā raidošās Latvijas Radio programmas Doma laukums apraidi Krievijas pierobežā ar mērķi, lai tur dzīvojošie krievvalodīgie varētu klausīties valstij lojālu programmu, nevis no kaimiņzemes translētus raidījumus, kas var būt potenciāli bīstami.

Tāpat Latvijas Radio plāno paplašināt Doma laukuma programmu, lai tā varētu konkurēt ar Krievijā radītu saturu. "Šo ideju atbalstīja valdība, kurā darbojas arī VL-TB/LNNK ministri," piebilda Siksnis.

"Varam izlikties, ka Latvijā nav pietiekami liela sabiedrības daļa, kurai dzimtā valoda ir krievu valoda, tomēr šo faktu nav iespējams ignorēt," atzina Latvijas Radio vadītājs. Viņš cer, ka pēc pāris gadiem Latvijā varētu ieviest līdzīgu principu kā britu raidorganizācija BBC, kas īpaši gatavo raidījumus imigrantiem no Āzijas valstīm, atskaņojot viņu mūziku, tomēr raidījumi tiek translēti angļu valodā.

Jau ziņots, ka valstij vajadzētu atbalstīt tikai latviešu valodā iznākošas preses iznākšanu, šādu viedokli intervijā laikrakstam Diena pauž nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Mūsu skatījumā tā tam būtu jābūt. Un mēs arī esam lūguši saviem juristiem izpētīt pašreizējo stāvokli un gatavot mūsu priekšlikumus, lai situāciju mainītu," saka Dzintars.

VL-TB/LNNK līderis norāda, ka tas arī sasaucas ar vienu no nacionālās apvienības ideoloģiskajām nostādnēm. "Ja valsts ir skaitliski, teritoriāli neliela, mums ir ierobežoti resursi, tad ļoti būtiski ir domāt, kā mēs šos resursus izmantojam, lai tos izmantotu pēc iespējas efektīvāk, lietderīgāk. Un, ienākot politikā, esam pamanījuši, ka daudzās sfērās resursi, finanses tiek piešķirti un tērēti inerces pēc, neuzdodot jautājumu, ko valsts no tā iegūst," skaidro politiķis.

"Un, ja es pašķirstu - tas radikālākais piemērs - laikrakstu Čas vai Vestji Segodnja, tad redzu tur Osipova un Lindermana popularizēšanu, kūdīšanu uz divvalodības referendumu, par pilsonības nulles variantu. Tad loģiski rodas jautājumi, kāpēc Latvijas pilsoņiem ir jāmaksā, jāpiemaksā par to, ka faktiski tiek demontēta valsts identitāte," pauž Dzintars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē