Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sprūdžs: Visiem vienādi ērtas un vēlamas reformas nemēdz būt

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), rezumējot tikšanos ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kas notika ceturtdien, 13.septembrī, kā arī tai pēcāk sekojošo tikšanos ar pašvaldību vadītājiem un deputātiem, kuri pārstāv partiju Reģionu alianse, uzsver dialoga un komunikācijas nozīmi, jo reformas tikai tad ir dzīvotspējīgas, ja ir skaidri izprotams to mērķis un ieviešanas mehānisms.

"Ar pašvaldību vadītājiem cenšos tikties regulāri. Tiekos gan klātienē, gan arī bieži sazvanāmies. Bet, protams, komunikācijas nekad nevar būt par daudz, jo īpaši tad, ja esam ieplānojuši iniciatīvas, kas skar pašvaldību darbu. Tāpēc piekrītu Valsts prezidenta Andra Bērziņa viedoklim - vēl vairāk laika veltīt plānoto reformu skaidrojumam un diskusijām par to, kā šīs reformas īstenot," precizē E.Sprūdžs.

"Komunikācijas mērķis arī turpmāk būs skaidrot manis iecerēto reformu būtību, tai skaitā mērķus un līdzekļus, lai pašvaldību vadītājiem un citiem ieinteresētajiem ieplānotās iniciatīvas ir izprotamas. Taču jāņem vērā arī tas, ka, īstenojot reformas, nav iespējams saņemt viennozīmīgu atbalstu no visiem ieinteresētajiem," uzsver E.Sprūdžs.

Kā pozitīvu piemēru E.Sprūdžs atzīmē ļoti konstruktīvo tikšanos ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, gan arī diskusiju ar Reģionu alianses pašvaldību vadītājiem un deputātiem. Sarunas laikā izskanēja konstruktīva kritika, taču, pretēji Lielo pilsētu asociācijas pārstāvja Māra Kučinska un atsevišķu pilsētu domes priekšsēdētāju paustajam, tā bijusi argumentēta un par lietu.

"Es pārstāvu Reformu partiju, kurai vēlētājs gan vēlēšanās, gan arī pirms tam, Saeimas atlaišanas referendumā ir devis mandātu reformēt to, ar ko daudzi Latvijas iedzīvotāji nav apmierināti. Daudz pēdējā laikā ir spriedelēts par to, ka nu jau vairs nav tie reitingi tādi, lai mēs varētu atsaukties uz vēlētāju doto mandātu. Jā, reitingi nav augsti, bet ne tāpēc, ka esam darījuši kaut ko nepareizi, bet tāpēc, ka vairākas solītās reformas ir sastapušās ar milzīgu pretestību un mēs esam virzījušies uz priekšu pārāk lēni. Neskatoties uz to, mums ir jāpilda saviem vēlētājiem un sev dotie solījumi un mēs to darīsim," norāda E.Sprūdžs.

"Reformējot vienmēr būs kāds, kam reformas un pārmaiņas radīs neērtības. Visiem vienādi ērtas reformas nemēdz būt, jo prasa mainīties, pilnveidot sevi un mūsu valsts un pašvaldību pārvaldi iedzīvotāju vajadzību realizēšanai. Tādēļ arī šobrīd starp konstruktīviem viedokļiem dzirdama arī angažēta kritika un intrigas, bet tas nedrīkst apturēt virzīšanos uz priekšu," rezumē E.Sprūdžs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē