Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Stalts: Ap Uzvaras pieminekli jāveido cita veida vēsturiskā ekspozīcija

Pie šī jautājuma jau vairākus mēnešus nopietni strādā biedrības Demokrātiskie patrioti kultūras domnīca, kas uzsver Uzvaras laukuma vēsturiskā, Latvijas brīvvalsts laika,  projekta atjaunošanas nepieciešamību. Tas zināmā mērā sakrīt ar to, ka šis piemineklis morāli būtu jānojauc, portālam Diena.lv saka Saeimas deputāts Dāvis Stalts (VL!-TB/LNNK).

Piemineklim būtu jāturpina tikai vēsturiski izglītojoša funkcija, nevis Krievijas ārpolitikas interešu realizācija, katru gadu pulcējot  ļaudis, kuru ideoloģijas pamatā lielākoties ir pretvalstiska attieksme un vēlme dzīvot tādā Latvijā, kas nebūtu nedz brīva, nedz latviska, bet būtu vienotas Krievijas impērijas sastāvā, jeb kā minimums tās  vasaļvalsts statusā, uzskata deputāts.

"Uzsveru, ka tas jānojauc būtu tikai morāli, liekot citus akcentus un nepalielinot sabiedrībā spriedzi starp jau tā dažādajām etniskajām grupām, kuras katra dzīvo dažādā vēsturiski informatīvā laukā, jeb ar citādām sociālām atmiņām," pauž D.Stalts.

"Personiski uzskatu, ka Uzvaras piemineklis ir jāsaglabā, bet ap to jāveido cita veida vēsturiskā ekspozīcija, kuras ietvaros interaktīvi tiktu stāstīts par tā izveides sākotnējo ieceri, kā arī par asiņainajiem notikumiem, kas skāruši latviešu tautu Padomju okupācijas gados un, jo īpaši, 1941. un 1949.gada izsūtīšanās."

Tāpat D. Stalts uzsver, ka 9. maija pretvalstisko pasākumu rīkošana būtu vai nu jāaizliedz vai kādā citādā veidā jāreformē, neļaujot tiem būt par vienas cilvēku kopienas naida kultivēšanas svētkiem pret latviešu tautu un Latviju.

Top komentāri

lux-estēts
l
Derētu tikai vēl atcerēties, ka bez sabiedroto atbalsta viņi neuzvarētu. Turklāt sabiedrotie tiešām arī rīkojās kā atbrīvotāji. Atbrīvoja un atgriezās savā zemē. Tāpēc jau Luksemburg, piemēram, ar cieņu izturas pret pieminekļiem amerikāņu karavīriem. Ja tā būtu rīkojušies arī kreivi, domāju, ka mēs ar tādu pašu cieņu izturētos pret viņu pieminekļiem. Bet viņu veiktā "atbrīvošana" beidzās ar milzīgiem krievu geto, piemēram, Zolitūdi, ko pārņēma okupanti un viņu pēcteči. Plus vēl padomijas ideoloģijas sekas, kas jaušamas lumpenizētajā sabiedrības daļā, izpaužas vēl šodien..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē