Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Točs: Eiro ieviešana ir latviešu darīšana

Eiro ieviešana ir latviešu darīšana - ir skaidrs uz krievu elektorātu balstītā Saskaņas centra (SC) paziņojuma zem-teksts. Ja latvieši Latvijas latu grib nomaināt uz eiro, krieviem tur nebūtu jājaucas iekšā pat tad, ja, būdami Latvijas pilsoņi, viņi demokrātijas priekšā ne ar ko neatšķiras no latviešiem. Jo Latvijas lats nav tikai ekonomikas jautājums. Blakus karogam un himnai tas ir nacionālā simbola jautājums. Jūtīga lieta, kurā SC __nostāju var iztulkot un tulko dažādi.

Pāris dienu pirms Jāņa Urbanoviča paziņojuma ar skaļu paziņojumu iznāca Vienotības Rīgas mēra kandidāte Sarmīte Ēlerte, kura mēģinājumus apturēt eiro ieviešanu salīdzināja ar "Lindermana un Ušakova referendumu pret latviešu valodu".

Ja es būtu konspirācijas teoriju piekritējs, es Lindermana izvilkšanā no Krievijas cietuma, lai izdotu Latvijai, kurā viņš tagad aktīvi rīko plašas akcijas, vispār saskatītu sazvērestību. Atcerēsimies, ka referendums par otru valsts valodu tika rīkots tieši tajā laikā, kad paralēli notika Eiropas fiskālās disciplīnas likuma pieņemšanas process. Izrādās, Lindermana referendums tagad lieti noder, lai ar to diskreditētu arī potenciālo referendumu par eiro ieviešanu.

Ja Lindermans nav politiskās elites projekts, viņš tomēr ļoti izskatās pēc tāda. Lindermans veido partiju, kurai nav nekādu izredžu uzvarēt vēlēšanās, bet kurai ir lielas izredzes panākt, ka opozīcijas partija SC negūst uzvaru vēlēšanās. Ir acīmredzams, ka Lindermans Rīgā ir Ēlertes, nevis Ušakova interesēs. Ja tiek sašķelts krieviskais elektorāts, ļoti palielinās Vienotības izredzes veidot koalīciju Rīgā un Sarmītes Ēlertes izredzes ieņemt Rīgas mēra amatu. Lindermans ir ļoti noderīgs ne tikai ienaidnieka tēla veidošanai un kultivēšanai, bet arī praktiskajā politikā, kur nākas dalīt un šķelt.

Taču, lai mani neapsaukātu par sazvērestības teoriju piekritēju, teikšu, ka tā ir sagadīšanās. Varas partija Vienotība veikli izmanto Lindermana aktivitātes savās interesēs.

SC to izjūt uz savas ādas. Tāpēc nav brīnums, ka Ēlertes paziņojums apskaidroja Urbanoviča prātu, vai arī, ticamāk, SC no sākta gala netaisījās parakstīties zem Ivetas Grigules iniciatīvas.

Atgādināšu, ka ZZS deputātes Ivetas Grigules iniciatīva bija savākt trešdaļu Saeimas deputātu parakstu iesniegšanai Valsts prezidentam referenduma procedūras rosināšanai par Eiro ieviešanas likumu. Netēlosim naivuļus. Valsts prezidents jau ir deklarējis savu nepārprotamo atbalstu eiro ieviešanai Latvijā. Kamdēļ lai prezidents ierosinātu referendumu, kurš faktiski nogremdē eiro ieviešanu, ja likums to obligāti neparedz?

No Grigules parakstu vākšanas labums ir vienai pašai Grigulei, jo viņa ir politiķe un gūst publicitāti. Pat ZZS no tā nav nekāda labuma, jo tikai demonstrē partijas neizlēmīgo pozīciju. ZZS būtu jāuzņemas iniciatīva tautas parakstu vākšanā referenduma ierosināšanai. Taču ZZS to acīmredzami nevēlas darīt. Arī vakardienas Zaļās partijas paziņojums ir īsta šī politiskā virziena pērle - mēs it kā esam pret eiro, bet faktiski jau par.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē