Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Truksnis: Tas nebūtu saprātīgi

Samazināt deputātu skaitu lielo pilsētu pašvaldībās nebūtu saprātīgi, uzskata Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Kā vēstīts, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) sācis strādāt pie jautājuma par deputātu skaita samazināšanu pašvaldībās.

"Pie 5% ievēlēšanas barjeras deputātu skaits ir optimāls. Jo savādāk nozīmētu, ka 5% pārvarējušie netiktu pārstāvēti domē. Zinot Jūrmalas situāciju, ka ievēl 15 deputātus no aptuveni 10 sarakstiem, tad tas nozīmētu, ka lielākais saraksts būtu saņēmis nepilnus 20% balsu, nākamais 10% un trešais 8%. Tas nozīmētu, ka tiktu pārstāvēti tikai trīs saraksti. Faktiski tad tiktu pārstāvēti tikai 1/4 vēlētāju pārstāvji," teica domes priekšsēdētājs.

G.Truksnis norādīja, ka deputātu skaits ir pietiekami adekvāts apjomam un atbildībai, kas jālemj. "Darāmā daudz un atbildība liela. Nevaru teikt, ka samazināšanai nevajadzētu atteikties un novadu pašvaldībām, bet uz lielajām pilsētām deputātu skaitu samazināt nebūtu saprātīgi," sacīja G.Truksnis.

Viņš arī norādīja, ka "nav jēgas samazināt samazināšanas dēļ". "17,15,13 - tā nav liela atšķirība. Samazināt no 15 uz 13 ir samazināt samazināšanas dēļ," piebilda G.Truksnis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē