Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Tūrisma aģentu asociācija: Drāmai nav pamata - tūristu plūsma no Krievijas ir stabila

Reaģējot uz to, ka pēdējās dienās medijos ir vairākkārt izskanējusi informācija par tūristu plūsmas drastisku samazināšanos no Krievijas, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija ALTA norāda, ka izskanējušie viedokļi ir vienpusīgi un reālai situācijai tirgū neatbilst.

Tūristu plūsma no Krievijas ir stabila - viesnīcu rezervācijas Rīgā un Jūrmalā uz maija brīvdienām, kā arī uz vasaras mēnešiem uzrāda ļoti labus rezultātus; alternatīvie ceļošanas kanāli apliecina, ka noslogojums/pieprasījums pēc dažādiem tūrisma pakalpojumiem, t.sk. pateicoties tūristiem no Krievijas, ir labs. Jau pašlaik var prognozēt, ka šī gada augstā sezona būs tikpat laba, kā iepriekšējā gadā.

Jāatzīmē, ka stuācija tūrisma tirgū mainās globāli: no vienas puses iedarobojas ekonomiskie apstākļi (piemēram, notiek Krievijas valūtas vērtības pret eiro samazināšanās, un Krievijas tūristi izvēlas lētākos galamērķus ar citu valūtu), no otrās puses - ievērojami pieaug individuālo tūristu plūsma: vairāki tūristi, kuriem izsniegtas daudzkārtējas vīzas, paši veido savus ceļojumus; arī vīzas kārto patstāvīgi, izmantojot Pony Express pakalpojumus, viesnīcas un transportu rezervē on-line; pagajušajā gadā par vairāk nekā 20% palielinājās ārvalstu vairākdienu ceļotāju skaits, kuri kā savu galveno ceļojuma iemeslu minēja draugu un radinieku apmeklējumu; ir noteikts cilvēku skaits, kuri no Baltiju mīlošajiem tūristiem ir kļuvuši par tās iedzīvotājiem ar pastāvīgu uzturēšanās atļauju, un tie uzņemt ciemos savus draugus un radiniekus.

Krievijas tirgus vienmēr ir bijis prioritārs Latvijas tūrisma nozarei. Ņemot vērā, ka no visas naudas, ko Latvijā iztērē ārvalstu tūristi, 80% veido vairākdienu ceļotāji (un tie ir gandrīz 500 milj. eiro), jātzīmē, ka tūristi no Krievijas atpūšas Latvijā ilgāk nekā vidēji ceļotāji no ES, un viņu ir visvairāk (330 tūkst.; 2.vietā - Lietuva ar 209 tūkst. un Zviedrija ar 195 tūkst.), un šādu ceļotāju skaits pieaug (salīdzinot ar 2012.gadu, 2013.gadā ārvalstu vairākdienu ceļotāju skaits no Krievijas pieauga par 22,0%, no Igaunijas – par 20,9%, Norvēģijas – par 11,6% un Somijas – par 9,9%).

Vairākus gadus Latvijas tūrisma nozare ir plānveidīgi un aktīvi strādājusi, lai iekārotu Krievijas tūristu: ir izveidoti segmentētie produkti speciāli Krieviajs tirgum, notiek kvalitātes uzlabošana un piedāvājuma pilnviede, tiek veikts profesionāls, fokusēts mārketings. To visu tūristi no Krievijas novērtē un, pamatojoties uz personīgo pieredzi, veido savu pozitīvo priekšstatu par atpūtu mūsu valstī, par ko liecina arī ceļotāju skaita pieaguma tempi: 2012.-2013.gados tūrisma firmu apkalpoto tūristu skaits no Krievijas ik gadu ir pieaudzis par 50 %, savukārt šādu ceļotāju skaits no ES valstīm 2012.gadā bija samazinājies par 15%, 2013.gadā uzrādot pieaugumu tikai 9% apmērā.

Mūsu galvenie trumpji ir konkurētspējīgais piedāvājums par samērīgu cenu, laba sasniedzamība,  kā arī valodas barjeras neesamība. Tāpēc mēs uzskatām, ka arī turpmāk spēsim peisaistīt Latvijai arvien lielāku skaitu Krievijas tūristu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē