Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Turlais: Smēķēšana ir dziļa, brutāla cilvēces atpalicība un morāla izlaidība

Smēķēšana ir dziļa, brutāla cilvēces atpalicība un morāla izlaidība, un cilvēkiem, kuri nav spējīgi savu garīgo pasauli savākt, ir jāsniedz palīdzīga roka, ceturtdien projekta _No tabakas dūmiem brīva darba vieta! _prezentācijas laikā teica Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

"Bilde, kas paveras RD smēķētavā, ir nesmuka. Tas ir kambaris, kur pulcējas narkomāni," norādīja Turlais. "Vide darbā var palīdzēt atteikties no šā netikuma. Jautājums ir par to, vai es cienu savu līdzcilvēku vai spļauju tam virsū. Tā kā RD nav administratīvu sviru, lai apkarotu smēķēšanu, ir jābūt vismaz labai gribai, lai vide būtu labvēlīga mums un nākamajām paaudzēm," pastāstīja domes pārstāvis.

Jau vēstīts, ka projekta mērķis ir veicināt pašvaldības organizācijās strādājošo izpratni par smēķēšanas ietekmi ne tikai uz iedzīvotāju veselību, bet arī organizācijas darba produktivitāti. Tā laikā RD īstenos informatīvi izglītojošu kampaņu ar dažādām vides akcijām un izdales materiāliem, kā arī realizēs palīdzības programmu Rīgas pašvaldības iestādēs strādājošajiem speciālistiem.

Ziņots arī, ka ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludināti grozījumi likumā Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu, kas paredz pašvaldības domei tiesības izdot noteikumus, kuros ir noteikti papildu smēķēšanas aizliegumi vai ierobežojumi, lai nepieciešamības gadījumā aizsargātu iedzīvotājus no pakļaušanas tabakas dūmu ietekmei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē