Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Vējonis: Valdībai jāmeklē skaidrs un ilgtspējīgs papildu finansējuma avots veselības aprūpei

Valstij ir jānodrošina iedzīvotāju vajadzības pēc kvalitatīvas un pieejamas veselības aprūpes, tāpēc valdībai jāmeklē skaidrs un ilgtspējīgs papildu finansējuma avots, tiekoties ar veselības ministri Andu Čakšu, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents un ministre tikās, lai pārrunātu aktualitātes veselības nozarē, tai skaitā veselības aprūpes finansēšanas jautājumus. Vējonis uzsvēra, ka veselības aprūpes reforma ir viens no šīs valdības svarīgākajiem uzdevumiem un nepieciešams mainīt iedzīvotāju attieksmi pret veselības uzturēšanu, kā arī sakārtot un finansēt tādu sistēmu, kas nodrošina kvalitatīvu veselības aprūpi.

"Vienlaikus sabiedrības veselību raksturojošie dati rāda, ka jāpievērš lielāka uzmanība ne tikai ārstniecības jautājumiem, bet arī veselības veicināšanai, slimību profilaksei un rehabilitācijas procesam. Šajā jomā liela atbildība jāuzņemas arī katram cilvēkam pašam," teica Vējonis.

Savukārt Čakša informēja, ka veselības aprūpes sistēmas reformas ietvaros plānots veikt virkni pasākumu ar mērķi uzlabot sabiedrības veselības rādītājus.

Kā ziņots, šodien Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītā Veselības darba grupa turpina spriest par finansējumu veselības nozarei. Sēde sākās plkst.16.

Pagājušajā nedēļā pēc divu stundu garas sēdes Veselības darba grupa vienojās, ka visticamākais veselības nozares finansējuma avots būs veselības aprūpes sasaite ar nodokļu nomaksu.

Top komentāri

Prezidenta krustdēls
P
Ir skaidrs, ka ir nepieciešams nekriminalizēt, pēc kam jālegalizē marihuanas audzēšana. Sekas pensionāru vidū būs pārsteidzoši labas. Šinī gadījienā labu piemēru sniedz Portugāles piemērs un pieredze.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tracis galā. Problēma paliek

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde līdz jūnija vidum bija izdevusi 56 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesniegu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē