Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vilciņa: Valstī trūkst rūpes par vidi

Latvijā trūkst rūpes par valsti un tās vidi. Latvieši vairāk rūpējas par personisko labumu, portālam Diena.lv uzsvēra biedrības _Latvijas Zaļā Josta _direktore Velga Vilciņa. Viņa uzskata - hibrīdautobusus vajadzētu ieviest, tomēr Latvija to darīs tikai tad, ja būs jāizpilda Eiropas Savienības regulas.

Kā vēstīts, Rīgas satiksmes autobusu parkā otrdien tika prezentēts Polijas firmas Solaris Urbino 18 Hybrid jaunais hibrīdautobuss, kas samazina degvielas patēriņu par 22-24%.

"Man liekas, ka darīsim tikai tad, kad Eiropa prasīs. Ja spiestu, tad pildītu," norādīja V.Vilciņa. Runājot par hibrīdautobusu izmaksām, viņa sacīja - šādu transportu cena atkarīga no pieprasījuma. "Jārada pieprasījums, lai būtu lētāk. Nevar prasīt no ražotāja taisīt lēti, bet uzņēmumam tādēļ jābonkrotē," teica V.Vilciņa.

Viņa arī atzina, ka kaimiņvalstīs, piemēram, Igaunijā meklē līdzekļus, lai iegādātos videi draudzīgāku transportu. "Pie mums tērē lielas summas par autoparku atjaunošanu, bet nedomā par degvielu kādu patērē. Varētu iegādāties kādu transportlīdzekli mazāk, bet nopirkt arī kādu videi draudzīgu transportlīdzekli," sacīja V.Vilciņa.

"Prāts ir visiem, bet, kad jādomā par vidi, vēlamies iet pa iemīto taciņu. Aicina braukt ar sabiedrisko transportu, bet nenodrošina stāvvietas. Veidojiet iespējas un tad aiciniet! Parādiet labo gribu - pašvaldības un valsts!" sacīja biedrības direktore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē