Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vjačeslavs Dombrovskis: Ja samazinātos RP deputātu skaits, varētu runāt par ministru skaita samazināšanos

Ja gadījumā samazinātos Reformu partijas (RP) Saeimas deputātu skaits, tad varētu runāt par partijai pienākošos ministru vietu samazināšanos. Taču pašlaik nav pamata runāt, ka RP Saeimas frakciju pametīs kāds no deputātiem, sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik RP redz sevi valdībā vai nu ar visiem ministriem, vai arī ne ar vienu. Vaicāts par partijas gatavību atstāt koalīciju, politiķis atbildēja, ka RP esot "diezgan apmierināti ar pašreizējo koalīciju", proti, tā esot rīcībspējīga par spīti pastāvošajām dažbrīd lielajām domstarpībām. Politiskais spēks gribētu redzēt rīcībspējīgāku valdību, taču neredz alternatīvu pašreizējai koalīcijai.

Ja nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) redz citu koalīcijas modeli, tā var spert attiecīgus soļus, skaidroja Dombrovskis. Taujāts par iespēju RP nonākt opozīcijā, viņš atbildēja, ka šāda varbūtība ir jāpieļauj jebkurai partijai.

Attiecībā uz deputātes Ingas Bites "priekšnoteikumiem", lai turpinātu darbu partijā, esot jāņem vērā, ka RP visu laiku strādā pie saviem vēlētājiem doto solījumu izpildīšanas. Tāpat esot jāzina, ka politiskais spēks "salīdzinājumā ar vairākām citām partijām ir demokrātiskāks", piemēram, frakcijas sēdes organizējot divas reizes nedēļā, kas ļauj deputātiem plašāk iesaistīties lēmumu pieņemšanā, akcentēja politiķis.

Ja tiek runāts par baumām, ka RP varētu pamest kādi deputāti, tad būtu iespējams arī runāt par baumām, ka nacionālo apvienību plāno pamest "viens, divi vai trīs" deputāti. Dombrovskis gan neprecizēja, par kuriem VL-TB/LNNK pārstāvjiem ir runa, uzsverot, ka nevēlas nodarboties ar baumu izplatīšanu.

Kā ziņots, nacionālā apvienība aicina koalīcijas partnerus veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdz arī ministru nomaiņu.

Kā žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja VL-TB/LNNK pārstāvis Imants Parādnieks, tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Jautājumu par iespējamo ministru darba novērtējumu koalīcija pārrunās pēc divām nedēļām, un tad nacionālajai apvienībai jābūt skaidram priekšlikumam, kā tieši tā redz šādu ministru izvērtējumu un kādi būs iespējamie soļi pēc tā. Tas esot bijis arī koalīcijas partneru jautājums, kādi varētu būt turpmākie soļi pēc šāda izvērtējuma, bet konkrēta atbilde no nacionālās apvienības neesot saņemta. Pagaidām koalīcijas partneri gan ir skeptiski noskaņoti pret šādu priekšlikumu.

Jau vēstīts, ka Bite ir izvirzījusi "priekšnoteikumus", lai turpinātu darbu RP un tās frakcijā pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma. Tie cita starpā paredz vēlētājiem doto solījumu pildīšanu un reālas demokrātijas nodrošināšanu partijas pārvaldē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē