Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vjačeslavs Dombrovskis: Skolotājiem algā vajadzētu saņemt vismaz 500 latu pirms nodokļu nomaksas

Pedagogam cienīgs atalgojums bez pārstrādāšanās būtu vismaz 500 latu pirms nodokļu nomaksas, otrdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja jaunievēlētais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Viņš atzina, ka pie šī jautājuma strādās jau tuvākajā laikā, tomēr ministrs uzsvēra - pārāk optimistiskiem attiecībā uz ļoti liela papildus finansējuma iegūšanu nevajadzētu būt. V.Dombrovskis norādīja, ka sistēma "nauda seko skolēnam" nav taisnīga, jo lauku skolas objektīvu iemeslu dēļ nevar piesaistīt vairāk bērnu, tādēļ laukos būtu jāmeklē citi skolotāju atalgojuma sistēmas risinājumi.

Jau vēstīts, ka Saeima pagājušajā nedēļā izglītības un zinātnes ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas vadītāju V.Dombrovski.

V.Dombrovskis izvirzījis piecas galvenās prioritātes izglītības un zinātnes nozarē 2013.-2014.gadam, kas sakrīt ar iepriekšējā ministra Roberta Ķīļa rosinātajām iniciatīvām. Saistībā ar pedagogu motivācijas sistēmas izstrādi un ieviešanu ir mērķis izveidot vispārējās un profesionālās izglītības pedagogu motivācijas, atalgojuma un profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmas sasaisti.

Otra viņa izvirzītā prioritāte ir vispārējā izglītība bez maksas, ar to domājot likumā noteikt skaidras atbildes uz sabiedrībā aktuālo jautājumu, kādi mācību līdzekļi nepieciešami katra konkrētā vispārējās izglītības standarta apguvei, kurus no tiem nodrošina valsts, kurus pašvaldība un ko pērk vecāki. Tāpat arī nepieciešams nodrošināt atbilstošu valsts ieguldījumu.

Kā prioritāti viņš minējis arī profesionālās izglītības ciešu sadarbību ar darba tirgu. Vēl viena Dombrovska prioritāte būs augstākās izglītības kvalitātes celšana sadarbībā ar nozares pārstāvjiem. Tāpat kā prioritāti Dombrovskis nosaucis mērķtiecīgas un koncentrētas investīcijas zinātnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē