Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zanders: Atbalsts NA ir pietiekami augsts, lai apvienība beigtu nervozēt

Nacionālā apvienība (NA), enerģiski aicinot vērtēt valdības ministru darbu, par savējiem saka: strādājuši godam, var rādīt priekšzīmi (NA līderis R. Dzintars). Ņemot vērā, ka NA nekad nemānās, meklējam Dzintara kunga teiktajam papildu ilustrāciju, ieskatoties 2012. gada 16. februārī apstiprinātajā šīs valdības Rīcības plānā.

Tā... Tieslietu ministrija. Līdz 2012. gada 1. martam "novērst praksē konstatētās problēmas saistībā ar maksātnespējas procesa regulējuma piemērošanu...". Līdz 2012. gada 1. decembrim "izstrādāt un iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības un nodrošināšanas pamatnostādnes". Kultūras ministrija. Līdz 2012. gada 30. decembrim "izstrādāt starpnozaru stratēģiju un sadarbības platformu Radošā Latvija". Līdz 2012. gada 28. decembrim "izstrādāt programmas Latvijas NVO fonds tiesisko regulējumu". Meklējam gan MK, gan attiecīgo ministriju interneta vietnēs. Dīvaini. Acīmredzot aizmirsies ievietot apstiprinājumu, ka minētie uzdevumi laikā izpildīti. Līdz ar to nav arī lielas jēgas pārbaudīt, kā veicies ar citiem Rīcības plāna darbiem. Noteikti labi (jo strādāts godam…), vienkārši nav nofiksēts. Ja nu ir kādas atkāpes (piemēram, Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas celtniecība), tad vainīgi, protams, citu partiju ministri vai neizdarīgi ierēdņi pašu ministrijās. Un, protams, NA deleģētie parlamentārie sekretāri Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā nu nekādi nav saistāmi ar šo ministriju neveiksmēm vai iekavētajiem darbiem.

Ja neironizējam, tad, protams, arī citu partiju kūrēto ministriju paveiktā salīdzinājums ar Rīcības plānā noteiktajiem termiņiem nebūtu labāks. Un, protams, NA ir "cemme", ka koalīcijas partneri noraidījuši virkni apvienības ierosinājumu (lai gan to pašu varētu teikt arī Vienotības un jo īpaši Reformu partija...). NA esot ideoloģiska plaisa ar Vienotību un "dziļa aiza" ar RP. Tā varētu būt, bet ideoloģiskās atšķirības, piemēram, bērnu audzināšanas vai imigrācijas regulējuma jautājumos diez vai tieši ietekmē NA ministru darbu, tās vairāk parādās Saeimā. Lai kā arī būtu, partijas sēž vienā laivā, kas savukārt nozīmē: objektīvi nav iespējams, ka partijas X pārstāvjiem atšķirībā no "daža laba" viss izdodas, tādēļ var droši mest akmeni citu virzienā. NA vēlētājs ir pietiekami uzticīgs un aktīvs. Šo vēlētāju droši vien kaitina "iberāļi un kosmopolīti" RP un Vienotības rindās, tomēr jāšaubās, ka šis vēlētājs uzgriezīs muguru NA tikai tādēļ, ka nacionāļi nav tā kārtīgi nolikuši pie vietas minētos kaitniekus. Vai grūstīšanās iemesls ir Vienotības mēģinājums nočiept (NA skatījumā) NA tēmas pašvaldību vēlēšanu kontektstā? Šādas bažas var saprast, bet - tas ir cits, nevis valdības "stāsts". Atbalsts NA ir pietiekami augsts, lai apvienība beigtu nervozēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē