Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lai uzlabotu ģimenes ārstu prakšu darbu, piesaistīts ERAF finansējums 2,4 mlj. apmērā

Lai uzlabotu ģimenes ārstu prakšu darbību kopumā jau ir noslēgti 225 līgumi par kopējo Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) finansējumu 2,4 miljoni latu apmērā, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijā.

Patlaban pabeigti 18 projekti, kuros ir iegādātas mēbeles un medicīniskās tehnoloģijas. Šobrīd turpinās iepirkumu procedūras būvniecības, renovācijas un rekonstrukcijas darbiem, kā arī datoru un specializētās programmatūras  iegādei.

Kā vēstīts, trešdien, 20.martā, Veselības ministrijā notika ERAF un Eiropas Sociālā fonda (ESF) uzraudzības komisijas sanāksme, kuras laikā speciālisti uzklausīja Veselības ministrijas sagatavoto informāciju par paveikto ERAF un ESF līdzekļu apguvē.

Sanāksmes laikā uzsvēra, ka vēl turpinās vienotā neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izveide Latvijā. Šobrīd jau darbojas Rīgas, Vidzemes un Latgales reģionālie vadības centri, kas vienuviet saņem izsaukumus un koordinē NMP brigāžu darbību, iegādātas IT tehnoloģijas gan darbinieku, gan NMP brigāžu darba nodrošināšanai, kā arī jau pirmās 45 NMP automašīnas, no plānotajām 180, šobrīd jau uzsākušas darbu Latvijas reģionos.   

Arī slimnīcu un veselības aprūpes centru renovāciju un rekonstrukciju projekti tuvojas noslēgumam.

Savukārt ESF aktivitātē šobrīd ir apmācītas gandrīz 40 000 ārstniecības personu, kas pilnveidoja profesionālās iemaņas un prasmes. Ministrija informēja, ka vislielākā apmācāmo interese ir bijusi par profesionālajiem kursiem, kuros varēja pilnveidot savas zināšanas dažādos specifiskos jautājumos, kas tieši skar ārstniecības personas darbību. Liela interese bija par dažādiem kursiem, kas saistīti netieši ar profesionālo darbību, piemēram, saskarsmes prasmju, IT zināšanu vai svešvalodu pilnveidošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas