Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Prezidenta kanceleja un Ministru kabinets atsakās no ložām operā

Reaģējot uz Latvijas Nacionālās operas piedāvājumu Valsts prezidenta kancelejai un Ministru kabinetam turpmāk maksāt par ložām, abas institūcijas nolēmušas no šīs iespējas atteikties, savukārt Saeimai par ložām tiek prasīta divreiz augstāka cena nekā pašlaik, vēsta Latvijas Radio.

Valsts prezidenta kanceleja līgumu ar operu pārtraukusi 9.februārī, nedaudz vēlāk lēmums neturpināt sadarbību ar operu pieņemts arī Valsts kancelejā. Šo lēmumu iemesls ir vienkāršs – ilgus gadus prezidents un Ministru kabinets par ložām nemaksāja, bet šogad Latvijas Nacionālā opera informējusi, ka par ložu izmantošanu turpmāk būs jāmaksā aptuveni 56 tūkstoši eiro gadā.

”Ņemot vērā to, ka visā manas darbības laikā kopš es esmu operā, ložas, gan tā, kas saucamā prezidenta loža, gan tā saucamā Ministru prezidenta loža, ir stāvējušas tukšas un es tikai divas reizes esmu tās redzējis aizņemtas no divsimt izrādēm, opera un valde ir nolēmusi šīs vietas komercializēt,” tā lēmumu skaidrojis Latvijas Nacionālās operas valdes priekšsēdētājs Zigmārs Liepiņš.

Jaunu līgumu ar operu pagaidām nav noslēgusi Saeima, kas, atšķirībā no valdības un prezidenta, par ložu vienmēr maksājusi. Līdz marta beigām gan līgumu plānots noslēgt, taču pagaidām – tikai uz pusgadu. Tas Saeimai izmaksās vairāk nekā 27 tūkstošus eiro. Iepriekš par šādu naudu ložu varēja noīrēt uz veselu gadu, bet tagad ložas īre izmaksātu nepilnus 55 tūkstošus eiro gadā. Deputātu viedokļi par to, vai loža Saeimai nepieciešama, dalās.

Saeimas Budžeta komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (Vienotība) norāda, ka Saeimas deputāti, protams, var atļauties paši nopirkt biļetes uz operu. Viņaprāt, Saeimas prezidijam būtu jāizvērtē, vai loža tiek izmantota pietiekami intensīvi. "Saeimas deputāti nav tik trūcīgi un uz operu var nopirkt arī biļetes. Bet, no otras puses, ja šī loža operā ir, ir diezgan bezjēdzīgi, ja viņa stāv tukša. Es domāju, ka Saeimas prezidijam ir vienkārši jāizvērtē šī lieta."

Daļa Saeimas deputātu, vaicāti par to, vai izmanto ložu operā, saka, ka nemaz nav informēti par šādu iespēju. Loža biežāk tiekot izmantota, uzņemot ārvalstu viesus. Par to rūpējas Saeimas protokolu nodaļa. Savukārt deputātiem un Saeimas darbiniekiem loža ir pieejama, kad tā nav nepieciešama ārvalstu viesiem.v

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas