Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālās zemes Vides ministrija norāda, ka reģionālā pārtikas drošības dienesta pēdējos piecos gados veiktajās analīzēs Baltijas jūrā nozvejotajās mencu aknās konstatēts paaugstināts dioksīna līmenis.
Kopš 2009.gada analīzes veiktas 26 dažādiem mencu aknu konserviem, un 21 no paraugiem konstatēts paaugstināts dioksīna līmenis.
Vislielākā dioksīna koncentrācija atklāta kādos Latvijā ražotos mencu aknu konservos, kuros maksimāli pieļaujamā dioksīna koncentrācija pārsniegta trīs reizes. Konservu ražotāju Vācijas mediji nenosauc.
Dioksīni, kas ir atkritumu sadedzināšanas un industriālo darbību blakusprodukts, nelielās devās sastopami daudzos pārtikas produktos un nerada tūlītēju veselības pasliktināšanos, bet pie lielākām devām tie ilgtermiņā uzkrājas cilvēka organismā, radot vairākas veselības problēmas, tostarp veicina vēža attīstību.
zvirbuleens