Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Čavess pārvests uz slepenu slimnīcas pazemes bunkuru

Ar vēzi sirgstošais Venecuēlas prezidents Ugo Čavess no intensīvās terapijas nodaļas pārvests uz slepenu slimnīcas palātu pazemē zem Revolūcijas laukuma Kubas galvaspilsētā Havanā, vēsta telekanāls Univision.

Čavesa pārvešana uz bunkuru prasījusi simtiem drošības dienestu un mediķu - gan kubiešu, gan venecuēliešu - piesaistīšanu, ziņo televīzija. Sākotnēji bunkurs bijis paredzēts tikai neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai Kubas revolūcijas līderim Fidelam Kastro. Pazemes palāta atrodas līdzās Kastro personīgajai pazemes paslēptuvei.

Pēc vienas no versijām, šāds solis sperts tāpēc, lai novērstu nemitīgo informācijas noplūdi par Venecuēlas līdera veselības stāvokli. Domājams, ka tur Čavesu gatavos pārvešanai uz dzimteni.

Kā norāda Univision avoti, Čavesa stāvoklis joprojām ir kritisks - viņš it kā pārcietis infarktu, krietni zaudējis svaru, viņam joprojām ir problēmas ar elpošanu. Avots apgalvo, ka Čavess ir tik ļoti bāls, ka tiek pilnībā izslēgta iespēja viņa parādīšanās televīzijas kameru priekšā. Venecuēlas amatpersonas apgalvo, ka Čavess lēnam atlabst no slimības.

58 gadus vecais Čavess pie varas Venecuēlā atrodas kopš 1999.gada. Viņš uzvarēja oktobrī notikušajās prezidenta vēlēšanās, iegūstot tiesības palikt amatā vēl sešus gadus.

10.janvāris saskaņā ar Venecuēlas konstitūciju bija pēdējā diena, kad Čavess varēja nodot prezidenta zvērestu, lai viņš varētu sākt jauno pilnvaru termiņu. Taču Venecuēlas Augstākā tiesa atzina par likumīgu valdības lēmumu uz nenoteiktu laiku atlikt Čavesa inaugurācijas ceremoniju un nosprieda, ka līdz tam laikam darbu var turpināt pašreizējā valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits