Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Japānas jaunā valdība pārskatīs plānus atteikties no atomenerģijas līdz 2040.gadam

Japānas jaunā valdība ceturtdien solījusi pārskatīt iepriekšējā kabineta plānus atteikties no atomenerģijas līdz 2040.gadam un paudusi gatavību dot zaļo gaismu visiem reaktoriem, kas tiks atzīti par drošiem.

Jau ziņots, ka Japānas parlamenta apakšnams trešdien premjerministra amatā ievēlējis Liberāldemokrātiskās partijas (LDP) līderi Sindzo Abi.

Abe stāsies līdzšinējā valdības vadītāja Josihiko Nodas vietā, kura pārstāvētā JDP cieta smagu sakāvi nule kā notikušajās parlamenta vēlēšanās. "Mums nepieciešams no jauna pārskatīt iepriekšējās administrācijas politiku", kuras mērķis bija atteikties no atomenerģijas līdz 2040.gadam, preses konferencē paziņoja Tosimicu Motegi, kuru Abe trešdien izvirzījis ekonomikas, tirdzniecības un rūpniecības ministra amatam.

Pēc pagājušā gada traģiskās katastrofas Fukušimas atomelektrostacijā (AES) visi 50 Japānas kodolreaktori tika apturēti, lai veiktu papildu drošības pārbaudes, un līdz šim atjaunota tikai divu reaktoru darbība.

Motegi paziņoja, ka ir gatavs dot zaļo gaismu to kodolreaktoru darbības atsākšanai, kas būs izturējušas drošības pārbaudes, un uzsvēra, ka Japānas vienīgās izlietotās kodoldegvielas pārstrādes rūpnīcas slēgšana nav risinājums. Vairāki eksperti ir brīdinājuši, ka šī rūpnīca atrodas seismiski aktīvā zonā.

Līdz pagājušā gada postošajai zemestrīcei un tai sekojošajam cunami Japāna trešdaļu sava elektroenerģijas patēriņa nodrošināja ar kodolspēkstaciju palīdzību un tā ir ieguldījusi miljardiem dolāru izlietotās kodoldegvielas pārstrādes programmā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits