Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kubā aizturētas 100 disidentes

Kubas varasiestādes svētdien arestējušas neierasti lielu disidentu skaitu - aptuveni 100 opozīcijas organizācijas Dāmas baltā rīkotā gājiena dalībnieces.

Izkliedzot saukļus Brīvība! Brīvība, sievietes nepretojās, kad vairāki policisti un civilajās drēbēs ģērbušies drošības dienestu aģenti viņas sasēdināja autobusos.

Demonstrācijas vietā bija ieradušies arī apmēram 100 komunistiskā režīma atbalstītāju, kuri skandēja Viva Fidel, Viva Raul!, kamēr sievietes tika arestētas.

Dāmas baltā dibināta 2003.gadā un sastāv no politieslodzīto sievām un citām ģimenes loceklēm. Valdība viņām atļāvusi katru svētdienu pēc dievkalpojuma draudzes baznīcā doties gājienā pa Kubas galvaspilsētas ielām.

Tā kā tā ir vienīgā opozīcijas organizācija, kurai ir valdības atļauja rīkot demonstrācijas, aresti to laikā notiek reti.

Svētdienas aresti notika divu kvartālu attālumā no baznīcas, jo gājiena dalībnieces bija mainījušas savu ierasto maršrutu un devās jūras virzienā.

"Dāmas baltā aug un iegūst arvien lielāku atbalstu sabiedrībā. Tas patiesi apdraud [valdības] leģitimitāti. Tāpēc arī tik stipras represijas," norādījis Kubas disidents Kuesta Moruā.

Viņam piebalsojis arī disidents un Eiropas Parlamenta (EP) prestižās Saharova balvas ieguvējs Giljermo Farinass. "Manuprāt, valdība atlaiž visas bremzes, lai apturētu Dāmas baltā pieņemšanos spēkā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits