Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lai izvairītos no vardarbības, El Čapo dēlu atbrīvo no aresta

Meksikas pilsētā Kuljakanā izcēlušās smagas apšaudes pēc tam, kad drošības spēki arestēja vienu no "El Čapo" dēliem Ovidio Guzmanu, taču pēc dažām stundām viņš tika atbrīvots, lai izvairītos no turpmākas vardarbības, sacīja varas iestādes BBC News.

Meksikas pilsētā Kuljakanā ceturtdien izcēlušās intensīvas apšaudes, varasiestādēm medījot vairākus desmitus no vietējā cietuma izbēgušos ieslodzītos.

Vienlaikus tiek ziņots, ka varasiestādēm izdevies aizturēt vienu no Sinaloas karteļa līdera Hoakina "El Čapo" Gusmana dēliem.

Meksikas drošības ministrs Alfonso Duraso apstiprinājis, ka aizturēts vīrietis, kurš sevi identificē kā Ovidio Gusmanu-Lopesu. El Čapo dēli daļēju kontroli pār noziedzīgo grupējumu pārņēma pēc tam, kad viņu tēvs 2017.gadā tika izdots ASV, kur tagad viņam piespriests mūža ieslodzījums.

750 000 cilvēku apdzīvotajā Sinaloas štata galvaspilsētā haoss izcēlās ceturtdienas pēcpusdienā, kad pie štata prokuratūras maskās tērpti bruņoti vīrieši bloķēja satiksmi un atklāja uguni. Autovadītāji panikā pameta savas automašīnas, no kurām daļa vēlāk tika aizdedzināta.

Cīņas turpinājās vairākās vietās pilsētā. Bruņotie cilvēki bloķēja autoceļus visā pilsētā, paralizējot satiksmi.

Ovidio Gusmana-Lopesa atrašanās vieta tika identificēta kādā dzīvojamā mājā, no kuras tika šauts uz patrulējošiem karavīriem, pastāstīja ministrs Duraso.

Vairākas organizētas noziedznieku grupas ielenca māju, bet drošības spēkiem bija jāatkāpjas, jo viņu bijis krietni mazāk, ministrs piebilda. Neskatoties uz to, El Čapo dēlu izdevies aizturēt.

Anonīmi avoti Sinaloas štata valdībā informējuši, ka apšaudēs ir cietuši policisti.

Tikmēr Gusmana narkotiku karteļa locekļiem izdevies atbrīvot ieslodzītos no Aguaruto cietuma Kuljakanā. Izbēguši 20 līdz 30 ieslodzīto, raidsabiedrībai Milenio pavēstīja Sinaloas štata sabiedriskās drošības ministrs Kristovals Kastaneda.

Vietējās varasiestādes aicina iedzīvotājus palikt mājās. Drošības apsvērumu dēļ pilsētā atcelta ieplānota futbola spēle.

Pēc "El Čapo" aizturēšanas 2016.gadā viņa dēli Ovidio un Alfredo iesaistījušies iekšējā cīņā par varu kartelī, kas joprojām ir viens no ietekmīgākajiem Meksikā. Viņu sīvākais konkurents uz ietekmi kartelī ir tā līdzdibinātājs Izmaels "El Majo" Sambada.

Meksikā jau gadiem bieži vērojami vardarbības uzliesmojumi, kas lielā mērā saistīti ar noziedzīgo bandu darbību, kas pelna ar narkotikām, cilvēku nolaupīšanu un izspiešanu.

Top komentāri

Kaulaināarizkapti
K
"...noziedzīgo bandu darbību, kas pelna ar narkotikām, cilvēku nolaupīšanu un izspiešanu." Kā ar šādām darbībām var "regulāri" pelnīt, ja Meksikā visi ir tik nabagi? Ko šie tur laupa?
ta nu gan
t
Galvenais nosodīt mūri starp ASV un El Čapo bandu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits