Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Meksikā aizturēts bandas vadonis atzīstas saistībā ar 900 slepkavībām

Meksikas policija ceturtdien aizturējusi kādas bandas līderi, kurš tiek turēts aizdomās par saistību ar 900 slepkavībām.

Mehiko štata ģenerālprokurora birojs ziņoja, ka operācijas laikā ceturtdien aizturēts Oskars Osvaldo Garsija Montoja. Aizturētais atzinies, ka pats personīgi piedalījies 300 slepkavībās un savas kriminālās organizācijas locekļiem devis pavēli veikt vēl 600 slepkavības.

Varas iestādes atklāja, ka Garsija Montoja ir bijušais karavīrs un izgājis militāru apmācību Gvatemalas armijas īpašo operatīvo spēku vienībā Kaibil.

Tiek uzskatīts, ka viņam ir sakari ar vairākiem krimināliem grupējumiem, tostarp arī karteli Beltran Layva un narkomafijas bosa Edgara Valdesa vadīto karteli. Pats Valdess tika arestēts 2010. gada augustā.

Tiesa, sākotnēji policija ceturtdienas operācijas laikā kļūdas dēļ ielauzās kāda slavena dzejnieka mājās un vēl divos privātīpašumos.

Meksikāņu dzejnieks Efrains Bartolome un viņa sieva rakstniece Gvadalupe Belmontesa ceturtdien ziņoja, ka Garsijas Montojas sagūstīšanas operācijas laikā policija brutāli ielauzusies viņu mājās.

"Viņi mums draudēja, notrieca gar zemi, viņi iesita manam vīram pa galvu un kliedza: "Kur ir ieroči?"" intervijā AFP atklāja Belmontesa, piebilstot, ka pēc tam drošības spēki ēku atstājuši, neko nepaskaidrojot.

Mehiko štata ģenerālprokurors vēlāk ģimenei atvainojās un atzina, ka operācijas laikā pieļautas "dažas kļūdas".

Nacionālā cilvēktiesību komisija ziņo, ka pēdējā laikā Meksikā arvien biežāk izskan sūdzības par drošības spēku brutalitāti un ielaušanos iedzīvotāju mājās, veicot operācijas tā dēvētā narkotiku kara ietvaros.

2006. gada decembrī Meksikas prezidents Felipe Kalderons sāka aktīvu cīņu pret narkotiku karteļiem, tomēr līdz šim mazināt vardarbību tā arī nav izdevies. Tiek lēsts, ka kopumā tā dēvētajā narkotiku karā nogalināts jau vairāk nekā 41 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits