Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pāvests Kubā ticies ar Raulu Kastro

Pāvests Benedikts XVI otrdien tikās ar Kubas līderi Raulu Kastro, un izskanējuši minējumi, ka katoļu baznīcas galva varētu tikties arī ar viņa brāli, bijušo komunistiskā režīma vadītāju Fidelu Kastro.

Stundu ilgā Benedikta un Raula Kastro saruna notika Revolūcijas pilī aiz slēgtām durvīm, un par tās saturu nekādi paziņojumi presei nav sniegti. Taču zināms, ka sarunas laikā bija paredzēts apspriest attiecību uzlabošanu starp Kubas valdību un Romas katoļu baznīcu un Vatikāna vēlmi iegūt lielāku ietekmi komunistu pārvaldītajā valstī.

Jau iepriekš režīms pieņēmis baznīcu par starpnieku tādu jautājumu risināšanā kā ieslodzīto disidentu atbrīvošana, atzīstot, ka baznīca ir ietekmīgākā organizācija valstī, kas darbojas ārpus valdošās komunistiskās partijas. Vatikāna pārstāvis pēc tikšanās paziņojis, ka Fidels Kastro sarunās nav piedalījies.

Benedikts ieradies Kubā laikā, kad Rauls Kastro uzsācis īstenot ierobežotas ekonomiskās reformas. Daļa kubiešu lolo cerības, ka ekonomiskās reformas nesīs arī kādas politiskās pārmaiņas, taču viceprezidents Marino Muriljo, acīmredzami reaģējot uz Benedikta pirmdien izteikto aicinājumu uz lielāku atvērtību, otrdien paziņoja, ka Havana negatavojas īstenot "nekādas politiskās reformas".

"Kubā nebūs nekādas politiskās reformas. Tas, par ko mēs Kubā runājam, ir mūsu Kubas ekonomiskā modeļa modernizācija, kas padara mūsu pašu sociālisma formu ilgtspējīgāku, [nodrošinot] mūsu tautas labklājību," uzstājoties preses konferencē uzsvēra Muriljo.

Lai gan šis paziņojums nesaturēja neko jaunu, tam tiek piešķirta īpaša nozīme, ņemot vērā pāvesta vizītes kontekstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits