Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Serbijā ieradušies vēl 2000 imigrantu cerībā sasniegt ES

Naktī uz pirmdienu Serbijā ieradušies vēl vismaz 2000 nelegālo imigrantu, kas caur turieni cer sasniegt Ungāriju un pārējās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, pirmdien paziņoja ANO amatpersona.

Pēdējās dienās, šķērsojot Serbijas robežu, reģistrēti vismaz 7000 nelegālo imigrantu, pamatā sīriešu.

Viņi visi nāca no Maķedonijas, kur policija sestdien atkal atvēra robežu ar Grieķiju pēc tam, kad trīs dienas bija mēģinājusi apturēt imigrantu plūsmu, kas centās iekļūt valstī, par spīti dzeloņstiepļu žogiem un trokšņa granātām.

"Pēdējie notikumi Maķedonijā izraisījuši sastrēgumu, un tagad desmitiem tūkstoši bēgļu ienāk Serbijā no Maķedonijas," sacīja ANO Bēgļu aģentūras vietējais pārstāvis Davors Rako.

Viņš pavēstīja, ka vēl apmēram 2000 nelegālo imigrantu reģistrējušies pie robežas esošajā Miratovacas ciematā, kur Serbijas varasiestādes un UNHCR izveidojis uzņemšanas centru ar milzīgām teltīm.

Tur nodrošināti autobusi uz tuvējo Presovas pilsētu, kur policija izsniedz oficiālus dokumentus un palīdz imigrantiem nokļūt nākamajā mērķī - Ungārijā.

Ungārija ir populāra Eiropas Savienības (ES) robežas šķērsošanas vieta, lai arī tā patlaban būvē četrus metrus augstu žogu gar 175 kilometrus garo robežu ar Serbiju.

Pirmdien smagāko bēgļu krīzi kopš Otrā pasaules kara Berlīnē apspriedīs Francijas prezidents Fransuā Olands un Vācijas kanclere Angela Merkele.

Daudzi nelegālie imigranti apgalvo, ka viņiem neesot bijis citas izvēles, kā doties nedrošajā ceļā caur Turciju uz Grieķiju un tālāk uz Maķedoniju un Serbiju.

"Bija grūti tur palikt, maniem bērniem nebija nākotnes," sacīja 30 gadus vecais Talals Dins no Sīrijas.

"Es zaudēju darbu, es zaudēju visu," viņš sacīja. "Es esmu inženieris, mana sieva ir skolotāja. Mums nebija ne ienākumu, ne darba, nekā," viņš stāstīja, šķērsojot Serbijas robežu.

AFP žurnālisti novērojuši, ka pirmdien Grieķijas Idomeni ciematā joprojām simtiem cilvēku šķērso robežu, lai nonāktu Maķedonijā. Savukārt Maķedonijas pierobežā apmēram tūkstotis cilvēku gaida vilcienus, lai sasniegtu Serbijas robežu. Apmēram 450 cilvēku bija jau devušies uz turieni ar autobusiem.

ES robežaģentūras Frontex informācija liecina, ka šī gada septiņos mēnešos ES nelikumīgi ieceļojuši jau 340 000 imigrantu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits