Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Afganistāna ieinteresēta preču eksportā uz Eiropas Savienību

Afganistāna ir ieinteresēta Eiropas kompāniju ekspertīzē pārtikas rūpniecībā, būvniecībā un kalnrūpniecībā, lai tās eksporta preces atbilstu Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības kritērijiem un varētu attīstīt vietējo infrastruktūru, tā vizītes laikā Ārlietu ministrijā norādīja uzņēmēju delegācija no Afganistānas Tirdzniecības un rūpniecības kameras.

Kā aģentūru LETA informēja ministrijā, delegācija Latvijā viesojas Amanulla Rahmani vadībā. Tikšanās laikā Latvijas vēstnieks Afganistānā Igors Apokins uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir stabilas un drošas Afganistānas attīstība, jo tā atvērtu jaunas iespējas arī tālākai sadarbībai starp uzņēmējiem.

Savukārt uzņēmēji no Afganistānas uzsvēra, ka kopš Starptautisko drošības atbalsta spēku misijas (ISAF) noslēguma un jaunas valdības izveides valsts vēsturē atvērta jauna optimistiska lappuse - valstī pieaug investīciju apjomi no Ķīnas un Indijas, tomēr būtu vēlama lielāka biznesa klātbūtne no Eiropas. Īpaši Afganistāna ir ieinteresēta Eiropas kompāniju ekspertīzē pārtikas rūpniecībā, būvniecībā un kalnrūpniecībā, lai Afganistānas eksporta preces atbilstu Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības kritērijiem un varētu attīstīt vietējo infrastruktūru.

Latvijas un Afganistānas sadarbībā liela nozīme ir transporta savienojumiem un Ziemeļu apgādes tīklam, kas līdz ISAF misijas beigām pagājušā gada nogalē kalpoja kā NATO nemilitāro kravu piegādes tīkls misijas dalībniekiem, skaidroja ministrijā.

Neskatoties uz ISAF misijas pabeigšanu pagājušā gada decembrī, starptautiskā sabiedrība turpina sniegt atbalstu Afganistānai, nodrošinot NATO padomdevēja un apmācību misiju Afganistānā, kurā piedalās arī Latvija. Pēc ISAF misijas pabeigšanas šobrīd Afganistānā ir sācies jauns posms valsts attīstībā, koncentrējoties uz valsts ekonomisko, politisko un sociālo attīstību. Arī Latvija līdzās starptautiskajai sabiedrībai sniedz atbalstu Afganistānai šajā procesā, īstenojot civilos attīstības sadarbības projektus Afganistānā, kā arī meklējot citus iespējamā atbalsta un sadarbības veidus, skaidroja ministrijā.

Afganistānas uzņēmēji ieradušies Rīgā divu dienu vizītē. Viņi pārstāv transporta, būvniecības, pārtikas un tekstila jomas. Afgāņu uzņēmēji viesosies arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, kā arī tiks organizētas individuālas tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits