Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ES aicina Turciju ievērot demokrātijas standartus

Eiropas Savienība (ES) ir aicinājusi Turciju pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma veiktās mediju ierobežošanas ievērot demokrātijas standartus.

"Turcijai kā [ES] kandidātvalstij ir jātiecas uz augstākajiem iespējamajiem demokrātijas standartiem un praksi, tostarp mediju brīvības jomā," paziņoja ES augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikas Mogerīni preses sekretāre Maja Kocijančiča.

"Satraucoši, ka Turcijā pēc ārkārtas stāvokļa stāšanās spēkā ir izsniegti daudzu žurnālistu aizturēšanas orderi un daudzi mediji ir slēgti," viņa piebilda.

ES tomēr turpina pildīt ar Ankaru noslēgto vienošanos par nelegālās imigrācijas krīzes ierobežošanu. Eiropas Komisija (EK) ceturtdien paziņoja, ka ir piešķīrusi vēl 1,4 miljardus eiro palīdzībai Turcijā nokļuvušajiem bēgļiem. Kopā šiem nolūkiem piešķirti jau 2,16 miljardi eiro. Tomēr līdz šim Turcijai izmaksāti tikai 105 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka Turcijā trešdien tika paziņots par 149 ģenerāļu atvaļināšanu un desmitiem mediju slēgšanu.

87 sauszemes armijas ģenerāļi, 30 gaisa spēku ģenerāļi un 32 admirāļi tiek ar negodu atvaļināti no bruņotajiem spēkiem par savu līdzdalību puča mēģinājumā, paziņoja Turcijas amatpersona, apstiprinot valdības dekrētu, kas publicēts valdības oficiālajā ziņotājā.

Saskaņā ar šo dekrētu no bruņotajiem spēkiem ar negodu tiek atvaļināti vēl 1099 virsnieki un 436 apakšvirsnieki.

Oficiālais ziņotājs arī vēstīja, ka ir dots rīkojums slēgt trīs ziņu aģentūras, 16 televīzijas kanālus, 23 radiostacijas, 45 laikrakstus, 15 žurnālus un 29 izdevniecības.

Šo mediju vārdi netika izpausti, bet telekanāla CNN-Turk iegūts saraksts liecina, ka tiek slēgti lielākoties provinciāli mediji, kā arī daži labi pazīstami nacionālie mediji, tostarp ziņu aģentūra 'Cihan', prokurdiskais telekanāls IMC TV un opozīcijas dienas laikraksts 'Taraf.

Tiks slēgts arī laikraksts ''Zaman'' un tā partnerizdevums angļu valodā 'Today's Zaman, kas līdzīgi Cihan bija saistīti ar ASV dzīvojošo islāma sludinātāju Fethullahu Gilenu, līdz šogad tos pārņēma valsts administratori

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits