Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jordānija pakar 15 notiesātos

Jordānija sestdienas rītā pakārusi 15 notiesātos, vēl vairāk atkāpjoties no nāvessoda izpildes moratorija, ko tā ievēroja no 2006. līdz 2014. gadam.

Desmit pakārtie bija notiesāti par terorismu, bet pieci par smagiem noziegumiem, ieskaitot izvarošanu, pavēstīja informācijas ministrs Mahmuds al Momani. Visi bija bija jordānieši.

Jordānijas karalis Abdulla II 2005. gadā paziņoja, ka Jordānijas mērķis ir kļūt par pirmo Tuvo Austrumu valsti, kas līdzīgi kā vairums Eiropas valstu atsakās no nāvessoda izpildes.

Tiesas turpināja piespriest nāvessodus, taču tie netika izpildīti.

Taču sabiedrība šādu politiku vainoja par noziedzības līmeņa pieaugumu un 2014. gada decembrī Jordānija pakāra 11 notiesātos, izpelnoties cilvēktiesību organizāciju nopēlumu.

Sabiedrības viedoklis kļuva skarbāks pēc džihādistu grupējuma Islāma valsts pastrādātās jordāniešu pilota Maaza al Kasasbeha slepkavības. Kasasbehs veica lidojumu ASV vadītās antidžihādistu koalīcijas operācijas gaitā un 2014. decembrī viņa lidmašīna nogāzās Sīrijā džihādistu kontrolētā rajonā. Nākamā gada februārī tika izplatīts video, kurā pilots tiek sadedzināts dzīvs.

 

Top komentāri

andris
a
ir noziegumi par kuriem pieklājas atbilstošs sods. ir cilvēki, kurus no drausmīgiem noziegumiem neattur nekas cits kā tikai BAILES no šī soda. Par attiecīgiem sodiem - bruņotas laupīšanas, terorisms, izvarošanas būtu jāpiemēro tādi sodi, kuri iedvestu pienācīgas bailes. humānismam ir savas robežas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits