Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dod ķepu, dakter Prada!

Tie ir "dakteri", kuriem patiešām visi pacienti ir vienlīdz mīļi. Īpaši dresētie terapijas suņi var palīdzēt uzlabot veselību pat smagiem slimniekiem, gan pieaugušajiem, gan bērniem. Pat tādiem, kuriem no šiem dzīvniekiem līdz šim bijis paniski bail.
Prada ir īsts jērs vilka ādā. Precīzāk, vācu aitu suņa ādā. Saimnieces Jeļenas Filatovas neuzkrītoši komandēta, slavenā itāļu modes nama vārdā nosauktā kucīte noguļas zemē. Gabaliņu atstatus, izpildot savas pavēlnieces Vladislavas Akimovas krieviski izteikto komandu "Umri!*", paralēli Pradai izstiepjas arī melnbaltais borderkollijs Ergo. Šķērsām pāri šiem diviem "matračiem" mierīgi noguļas Vladislavas piecgadīgā meita Ļiza.

Tā ir tikai demonstrācija. Ja gadījumā Ļizas vietā būtu kāds bērns, kuram nepieciešama veselības uzlabošana, lēnprātīgo suņu klātbūtne un ķermeņa siltums iedrošinātu atraisīties, kustēties un atgūt lokanību. Izmantojot kanisterapiju, visdažādāko slimību pacienti sāk justies labāk, kļūst mundrāki, atsaucīgāki arī citiem ārstēšanas veidiem. 

Ergo un Prada nav vienkārši mīļi sunīši, bet gan speciāli trenēti un eksaminēti, atzīstot, ka ir piemēroti saskarei ar bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. 
Kā notiek terapijas suņu eksāmeni un kāpēc ne visi tos iztur, ar ko atšķiras labi audzināti suņi no dresētiem zvēriem, vai ir pareizi palīdzēt uzveikt bailes no suņiem, - lasi rakstā par kanisterapiju jaunākajā Sestdienas numurā! 

Mirsti! – krievu val. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Valodu piedzīvojums

Eiropas valodu diena Latvijā – tāpat kā pārējā Eiropā – tiek atzīmēta jau kopš 2001. gada, taču šogad pirmo reizi tā tiks svinēta tik plaši, ka pasākums izpelnījies festivāla statusu, un sestdien, ...

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata